Maratonul national al Adunarii Generale


Asadar ne-am adunat aici ca sa ne intalnim. Sa discutam despre motorsportul romanesc. Ne-am adunat ca sa trecem in revista ordinea de zi. Sa vedem daca nu cumva sunt propuneri noi. Da domnule Savu, bineintelesc ca aveti o propunere, o reclamatie, o speta. Sa vedem despre ce e vorba. Pe urma afilierea noilor cluburi, unde intra in ordinea de zi. Hai sa votam unde intra. La inceput sau la sfarsit.

 

Dar vai, se vorbeste ca Federatia functioneaza intr-un mod fraudulos. Sunt probleme cu decizii de excludere atacate in instanta care pana la solutionare nu se pot pune in aplicare, si de probleme cu statutul care nu e cel din 2011, e de fapt cel din 2010, nu mai tineti minte, e vorba de aprobari, nu intelegeti, ca daca te intorci luni de la cursa, pana iti duci copii la gradinita, te suna organizatorul si pune presiune pe tine…  a explicat presedintele Mazilu pe parcursul intregii zile.

 

Vesnic  intr-o verva, intr-o explicatie fara sfarsit si de multe ori fara noima, Ovidiu Mazilu are ca de obicei, mai multa dreptate de partea lui fata de cat arata eterna defensiva. Din afara, clujeanul Savu a parut ca a pus in corzi FRAS-ul. Adevarul nu intereseaza pe nimeni. Doar pe Savu si pe Mazilu. Restul vor doar sa se dea.  Nu chiar in orice conditii dar ei vor sa se dea. Si Keleti si Danny si Itu. Toti au avut pareri si interventii mai mult decat pertinente. Danny a avut la un moment dat o pauza de concentrare dar e iertat pentru ca se afla in mijlocul unei echipe de comando foarte active si in plus mai era si in direct cu Tempestini.

 

Mihai Leu insa, a fost inimitabil. Intr-un fel, am inteles elanul sau care cred ca vroia sa zica “ Oameni buni, hai sa nu mai facem atata politica ci sa ne concentram sa facem si sport. De dragul sportului”. Dar din pacate au iesit niste aberatii de genul “ cine-i opreste pe sportivii romani sa mearga la Bacau se se antreneze pe probele de raliu?”.  

 

Au fost acceptate cluburi noi si s-a pus problema excluderii unor cluburi vechi. Aici a intervenit buclucul. Cum adica cluburile noi sa se exprime fata de cluburile cu traditie?! Pai daca le-a fost votata afilierea cu drept de vot? Pai da, dar moral vorbind… etc etc. Iar cand intervine morala se duce naibii si statut si lege si ordine.

 

Pe Baldescu nu il interesa decat sa-l dea jos pe Mazilu, pe Norris sa-si recastige dreptul de a organiza sub FRAS etape iar pe Grigorescu sa edifice problema cu combustibilul la Sibiu. Primul vocifera aiurea, al doilea incerca din nou sa se puna in slujba sportului si a mediatizarii acestuia iar ultimul avea o problema concreta, mare si de maxima importanta. Cei care nu reprezentau raliurile erau putin frustrati ca se vorbeste doar de raliuri. Langa mine a stat un domn care a pufait toata sedinta. Si sa pufai si sa comentezi opt ore e ceva!

 

Nu inteleg de ce nu a ridicat mana sa propuna o tema de discutie noua daca ardea pentru vreo alta competitie?!

 

foto: Fras.ro

 

Interesant a fost sa-l urmaresc pe Bela Stoica. Prin puterea pe care o dobandeste incet, incet in campionat ai putea presupune ca este un fel de protejat al FRAS-ului. Nici macar o data nu a intervenit in vreun fel care sa-l deconspire in acest sens. Ba mai mult, mi s-a parut ca e cel mai riguros in interpretari. Daca a fost loc pentru asa ceva.

 

Interventia lui Sorin Badea a fost la obiect, pe cifre, insa diplomatic, in stilul Geoana, raspunsul a venit sub forma unei prelegeri din care nu prea era mult de inteles.     

 

Aparitia secretarului ANST a adus un plus de culoare Adunarii Generale de sambata.  Domnul Mazilu s-a ridicat in picioare la vederea distinsului “om” si i-a facut loc in capul prezidiului.  Acesta, omul, a avut cateva interventii arogant-intimidator-moralizatoare pe care hoarda de reprezentanti ai motorsportului romanesc aproape ca le-au cerut prin dezlanarea sedintei.

 

In aer insa era o stare de nerabdare generala. Sa se ajunga cat mai repede la subiectul IRC. Era si normal sa fie asa. Dupa ce s-a dezbatut monitorizarea expunerii FRAS-ului in presa care postula ca un spot de 40 de secunde este o adevarata comoara, reportaje de ore in sir pe Eurosport reprezinta o liga in care Romania nu a activat pana acum. In motorsport cel putin.

 

Din fericire, lucrurile au mers destul de bine in luarea deciziilor pentru etapa de la Sibiu. S-a stabilit ca etapa sa aiba un coeficient de 1,5, taxa sa fie in consecinta si toti pilotii sa mearga pe combustibil FIA. Si daca participa doar in etapa nationala. Deci daca Vallino va fi cel mai rapid in CNR va primi 37,5 puncte. Si sedinta a avut nenumarate alte momente demne de consemnat dar nici eu nu cred ca o sa mai am rebdare sa citesc acest articol. Fara sa-mi dau seama s-a transformat intr-o postare “mazilista”.

 

In final am sa trag concluzia ca putini sunt cei care sunt dispusi sa stea concentrati opt ore sau sa-si confiste din timpul lor liber.  Mi se pare relevant ca multi au ales sa nu vina iar altii sa plece pe la amiaza. Eu unul nu simt ca am pierdut vremea. Am inteles mult despre cum se fac lucrurile in motorsport la nivelul Federatiei. Si nu neaparat in sens negativ. Cred ca se pot face multe cu actuala conducere. Poate nu la fel de multe ca si cu alta conducere. S-ar putea sa avem discursuri mai coerente, comunicare mai pe placul nostru dar si o debandada mai mare in rest. Si e foarte greu de gasit un om care sa stea pe metereze asa cum o face Ovidiu Mazilu. Bine sau rau, e discutabil. Dar e acolo trup si suflet.

 

Cu drag,

 

unul din cei care au ajuns la finalul evenimentului anual de anduranta, “Adunarea Generala”.

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Maratonul national al Adunarii Generale”

 1. Am participat si eu la prima parte a fostei adunari generale
  Cam pucista atmosfera pe acolo
  Sper ca nu s-a votat propunerea de tinere a unei Adunari Generale Extraordinare de schimbare actualei conduceri …
  Pentru ca ieri am vazut cea mai interesanta propunere de la scindarea federatiilor incoace ; o manevra atit spectaculoasa cit si cu sanse de reusita.
  Un club membru in FRK ( pentru care au loc alegeri pe 10 martie ) a facut propunerea ca presedintele FRK sa fie dl Ovidiu Mazilu actualul presedinte FRAS
  Daca se intimpla acest lucru ii dezamorseaza pe multi

  Poate sint printre cititori, oameni care pot ajuta la realizarea acestui lucru.

Comments are closed.