Stiri din WTCC

Cei de la Lukoil Racing au incheiat cu succes cele doua zile de teste de la Portimao. Tarquini si Dudukalo au testat intens noul motor de 1.6l turbo, fiind indeaproape supervizati de catre inginerul sef de la Seat Sport, Xavier Serra. “A fost un test foarte util, am parcurs peste 2000km fara nicio problema la motor, pentru ca fiabilitatea este prioritatea tuturor in acest an. Am lucrat foarte mult la mapping-ul pentru motor si mai putin la setup-ul sasiului pentru ca avem destule date pentru acesta. Pentru Monza am decis ce mapping vom folosi si vom face ultimele ajustari in ziua rezervata testelor oficiale.”  declara Gabriele Tarquini. Colegul sau Aleksei Dudukalo s-a concentrat mai mult pe imbunatatirea evolutiei personale.

Bamboo Engineering a anuntat cei doi piloti care vor pilota cele doua Chevrolet-uri Cruze in 2012. Acestia sunt Alex MacDowall in varsta de 21 de ani venit din BTCC, dupa ce a evoluat acolo doi ani pentru Chevrolet RML si Paquale Di Sabatino, in varsta de 24 de ani, venit din campionatul de monoposturi AutoGP.

 

Echipa Aon a parcurs 1500km de teste cu noul model Ford Focus ce isi va face debutul in acest sezon din WTCC. Chilton si Nash, cei doi piloti ai echipei, au lucrat la partea de mapping a motorului concentrandu-se pe durabilitatea acestuia si s-au obisnuit cu noul sasiu.

In urma cererii venita din partea constructorilor implicati in WTCC, comisia FIA pentru turisme a prezentat o noua grila a greutatilor minime pentru masini. Aceste modificari au fost aprobate de catre WMSC (consiliul mondial al sportului cu motor) si astfel Chevrolet-ul Cruze si BMW-ul 320TC vor trebui sa aibe o masa de minim 1160kg fata de restul masinilor cu doar 1150kg. Pentru primele doua etape Chevrolet-ul Cruze va trebui sa poarte o greutate suplimentara de 40kg fiind masina castigatoare anul trecut.