Ponta isi tuneaza masina pentru Raliul Pikes Peak

Masini tunate, cai putere si adrenalina. De acestea au avut parte pilotii prezenti la raliul Dunlop Winter Rally”. Asa incepe un reportaj difuzat de Realitatea TV. Parca vad cum inteleptii sportului cu motor fac spume la gura. Asta pana sa citeasca articolul de pe Hotnews referitor la Dacia Duster care va concura la raliul american de la Pikes Peak. Unul din intelepti si-a tras deja un glont in cap.

Exemple de gafe de genul asta intalnim aproape de fiecare data cand vreo televiziune difuzeaza un reportaj despre orice competitie auto. Si ne place atat de mult sa ii luam la suturi pentru ca nu stiu care e diferenta intre un raliu si o cursa de Formula 1 sau intre o masina de curse si una tunata! Dar daca stai sa te gandesti e si normal sa fie asa.  Sa pretinzi ca toata lumea sa faca diferentele pe care le faci tu, ca pasionat al sportului motor, e ca si cum ai pretinde ca stii care e diferenta intre combinata nordica si biatlon. Ok, esti tare, stii care e diferenta. Atunci spune-mi care e diferenta intre haute couture si prêt-a porter? Ai vazut, doar Norris Mageanu stie dar el nu se pune. Pentru ca el e dandy.

Eu zic ca e bine cand se vorbeste chiar eronat despre sportul cu motor. Any publicity is good publicity. Mai putin cand e vorba de accidente grave din curse. Pe fondul alb al lipsei de promovare a motosportului, stirile cu accidente nu fac decat sa-i invrajbeasca pe toti impotriva nebunilor cu masini zgomotoase care inchid drumul si ii incurca.

Asadar, daca nu e vorba de accidente, ci doar de Victor Ponta care va concura in Raliul Gorjului de la Ranca, e minunat. Mai afla lumea ca in afara de fotbal exista si altceva. Atat doar ca suntem in criza si asta ne-a facut sa privim cu ochi dojenitori orice exces. De putere, de costuri, de entuziasm. Iar motorsportul fara ele se transforma intr-un raliu de regularitate. Mana sus cine stie ce e ala!