S-a dat sonorul

Bine v-am gasit ,dragi prieteni ai motorsportului, la o noua transmisiune in direct de aici din studioul TVR dar si in legatura directa cu centrul de presa al Marelui Premiu de la Monte Carlo! Victor “n-am carnet” Bonifaciu si Miki Mikidutza va vor fi alaturi pe durata intregii transmisiuni al celui mai prestigios Mare Premiu din circuitul de Formula 1.

Inainte sa trecem la prezentarea grilei de start trebuie sa va spunem ca deja de ieri, zvonurile potrivit carora transmisiunile curselor vor fi preluate de o alta televiziune in Romania, au facut deliciul padock-ului. Chiar si Ron Dennis intrebat la un moment de o prezentatoare, atragatoare de altfel, ce crede despre aceste zvonuri a replicat, si citez: “lumea Formulei 1 este intr-o continua miscare si e normal ca astfel de zvonuri sa fie lansate inainte de un eveniment atat de important. Romania este o piata interesanta pentru noi, cei de la McLaren, si ii salut pe toti si pe prietenul meu Miki Alexandrescu. TVR ramane partenerul nostru oficial”. Miki, ce ne poti spune de la fata locului?

Buna ziua, stimati, telespectatori, va spun, de aici, din Monte Carlo. Un oras, cu multa energie, cu multi, oameni cu bani, care au venit sa-si parcheze, iahturile, in apropierea, circuitului. Am auzit, si eu, zvonurile, trebuie sa va spun ca am discutat, personal, cu Michael Schumacher, caruia i-am mai imprumutat, niste bani pentru ca nu avea la el. Chiar si Felipe Massa m-a asigurat ca a auzit de Romania, de fetele frumoase din tara noastra. Felipe Massa care este un baiat dragut, frumusel asa cum este si Nico Roseberg.

L-am intrebat si pe Mihai Marinescu care a fost acasa la Kubica cum este camera lui Kubica. Daca e curata, daca are postere cu masini, daca e un baiat care-si face ordine in sertare. Pentru ca, nu-i asa, asta este cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stim acum despre Kubica?! In Romania sunt multi fani ai polonezului. Un alt pilot din marele circ este Liuzzi pe care-l stim cu totii, care a fost si in Romania, un vechi prieten de-al nostru, va transmite la toti “tifosi” salutari. Con la grande amore di un italiano, pentru ca eu stiu si italiana.

Aici la Monte Carlo e o vreme frumoasa, cu cerul albastru, cu pasarele care canta si cu piloti romani pe care o sa-i pomenim cand o sa va fie lumea mai draga. O sa avem cateva sarabande a opririlor la boxe a unor piloti care au abandonat de multe tururi sau nici macar nu mai concureaza. La Monte Carlo e o adevarata degringolada. Cand Vettel o sa le spuna prin radio celor de la boxe ca pneurile sunt uzate si ca trebuie sa intre la boxe, Miki o sa se bage peste el si o sa va spuna ca a vazut-o pe Kyle Minogue in hotelul unde sta. Eu o sa va spun ca nu am inteles bine ce a zis Vettel dar ca probabil le-a spus mecanicilor ca suspensia fata s-a rupt si ca o sa inceapa sa ploua. Asta daca nu o sa-i urlu in ureche lui Miki “Radio, Radio, Radio” si atunci nu o sa aud nici eu ce a zis germanul. Aiurea.

Draga Miki, draga Victor, cursa a fost in Australia, la Melbourne si nu la Monte Carlo. Nu stiu ce ati vazut voi si ce ati comentat in weekendul asta dar noi toti ne-am uitat pe alt canal la cursa de pe Albert Park. Asadar, in numele celor care au semnat petitia initiata de TopGear si a tuturor celor care stiu ca masinile de Formula 1 au mai mult de 40Nm, le uram bun venit celor de la Digi Sport si tai-tai celor de la TVR. Ce bine, marele circ are din nou sonor!