Cupa BGS deschide sezonul de offroad

BGS Motorsport va organiza in perioada 28 aprilie-1 mai prima competitie a sezonului 2011 de offroad. Intrecerea se disputa sub titulatura “Cupa offroad BGS” si se va desfasura in zona Brasov – Codlea pe trasee alese de organizator astfel incat sa garanteze spectacolul, dar si diversitatea si complexitatea impuse de fiecare clasa, Standard, Open si Extrem.

Taxa de participare va fi de 850 lei de participant (pilot si copilot) si 750 lei pentru persoanele care nu participa la intreceri (insotitor, mecanic). Pentru cei care platesc dupa data de 1 aprilie, se va percepe o taxa suplimentara de 150 lei/persoana. Trebuie precizat faptul ca sumele stranse cu prilejul acestui eveniment urmeaza sa fie donate in scopuri caritabile.

Programul competitiei are drept moment de start ziua de joi 28 aprilie, atunci cand se vor efectua inscrierile. Pe 29 si 30 aprilie, competitorii de la cele 3 clase se vor intrece pe trasee care vor include cel putin o proba speciala pe zi si care se pot parcurge in aproximativ 6 ore (cel mai bun timp), dar nu mai mult de 9 ore ( timp maxim ). Duminica, in ziua rezervata in mod traditional trialului, se va organiza o proba speciala in lungime de 3-5 km pe care concurentii vor trebui sa o parcurga de 10 ori ( ture ). Concurentii vor pleca in ordinea clasamentului provizoriu, spectacolul fiind garantat atat prin faptul ca toti competitorii se vor afla in acelasi timp pe traseu, dar si tinand cont ca la momentul startului acestia nu vor cunoaste decat ordinea in care pleaca in cursa, dar nu si punctajul, motiv pentru care vor concura la turatie maxima. Ziua va cuprinde totodata o masa in aer liber si un super-eveniment sportiv pentru spectatori.

Organizatorii au anuntat ca vor premia primii 3 clasati la fiecare clasa la finele competitiei, dar si, in plus, pentru cei mai buni concurenti (pe clase) din ziua finala.

Mai multe detalii despre eveniment, dar si numele concurentilor inscrisi in competitive puteti gasi pe siteul oficial  in sectiunea speciala a competitiei, Cupa BGS.

 

foto : bgsmotorsport.ro