Imi place la Hungaroring

Andrei Enescu #99 – BMW S1000 RR  – pilot in RoSBK

 

Astazi o sa va povestesc putin din etapa de la Hungaroring un circuit superb pe care masinile de F1 se distreaza in toata splendoarea lor .

 

Ca de obicei etapa incepe vineri cu antrenamente libere . Asa ca ma urc pe motoreta fac o intrare fiind prima data pe accest circuit zic sa o las relativ usor pentru a incerca sa invat circuitul. Totul parea simplu cu exceptia unei curbe, care pur si simplu nu avea logica 🙂 Am reusit performanta sa ma duc de 4 ori drept, noroc ca aveai unde 🙂 Era o curba gen “avatar frana ca ne prapadim” citand un prieten 🙂

 

Asa ca sa revenim la prima zi. Dupa un abandon la Slovakiaring, aici era reacomodarea cu motocicleta. Dar cum socotelile de acasa nu iti ies cum vrei la a doua intrare pe circuit un compatriot din fata lasa o mare balta de antigel intr-un viraj si bineinteles ca pentru mine a urmat o mica cazatura, asa de control. Am avut noroc ca mobra a scapat nevatamata iar eu ma vindec gratis 🙂

 

Dupa cazatura am facut o plimbare cu niste domni amabili care m-au dus inapoi la stand si am reparat motocicleta, asa ca ziua de vineri a fost compromisa.

 

Sambata lucrurile au stat mult mai bine. Am intampinat probleme cu franele si am tot incercat sa le remediam. Cu aceasta ocazie as vrea sa multumesc Brembo “O sa am grija sa nu-i mai folosesc niciodata :)) “

 

Am intrat in cursa de anduranta de sambata pentru a invata mai bine circuitul, unde mi-am gasit doi austrieci drept parteneri de distractie. Ei au fost cei cu care m-am sicanat, ne-am injurat ne-am scuipat lucruri normale in fiecare lap 🙂 Lasand gluma a fost o cursa frumoasa, care pe o temperatura  de peste 35 grade m-a intrebuintat serios.

Duminica ziua cea mare.  Reusesc de dimineata  un ultim tur de calificare cu un timp de calificare bun, dar din cauza problemelor tehnice ma clasez doar pe 6 pe grila de start.

 

La start o mare inghesuiala. Ma gandesc ca sansa mea ar fi o plecare buna. Reusesc  un start bun si la prima curba ordinea era Mistode, eu, Cazacu, Gal, Vargolici. Dupa putin timp Cazacu reuseste sa ma depaseasca si din cauza problemelor cu franele Gal reuseste sa ma depaseasca si el. Totusi pana la sfarsit am reusit sa imi mentin pozitia si sa termin pe locul 4 la romani.

 

A fost o cursa foarte frumoasa din care am invatat multe si astept cu nerabdare sa revin pe acest circuit. Dar pana atunci voi fi prezent din nou la Slovakiaring, destinatie spre care voi pleca chiar maine 5 iulie, urmand ca in perioada 7-8 iulie sa participa la cea de-a cincea etapa a campionatului Dunlop RoSBK.

 

Clasament general dupa etapa a IV-a

1 Cazacu   83
2 Mistode   81
3 Vargolici   52
4 Gal   39
5 Enescu   37
6 Zsigmond   35
7 Zaharia   29
8 Alexandrescu   29
9 Karabulut   25
10 Cioata   24