Gata de start: noul model sport-compact Mercedes-Benz

Odată cu lansarea noii generaţii Clasa A, Mercedes-Benz deschide un nou capitol în segmentul compact: A-ul transmite acum emoţii deosebit de puternice prin designul său, are motorizări foarte performante cu puteri cuprinse între 80 kW (109 CP) şi 155 kW (211 CP), este extrem de prietenos cu mediul (are emisii de doar 98 de grame de CO2 per kilometru parcurs) şi cel mai bun coeficient aerodinamic din segment – 0,27.  În acelaşi timp, noua Clasă A enunţă un principiu esenţial al Mercedes-Benz: siguranţa nu depinde de preţul maşinii. Cel mai accesibil model Mercedes-Benz este echipat standard, printre altele, cu dotări precum sistemul cu radar COLLISION PREVENTION ASSIST. Preţurile noii Clase A încep de la 19.900 euro (fără TVA) pentru modelul A 180 BlueEFFICIENCY. Noua Clasă A poate fi comandată la toate centrele autorizate Mercedes-Benz din România.

 

“Noua Clasă A defineşte pulsul unei noi generaţii de modele Mercedes-Benz”, declară Dr. Joachim Schmidt, membru al Consiliului de Conducere Mercedes-Benz Cars, responsabil de Vânzari şi Marketing. “Am creat o maşină complet nouă ce stabileşte noi standarde în segmentul său. Sunt convins că noua Clasă A va contribui decisiv la atingerea obiectivelor strategice de creştere ale Mercedes-Benz pentru anul 2020”.

 

Cu climatizare automată THERMATIC, sistem Audio 20 cu radio, CD, MP3, slot USB, display cu diagonală de 14.7 cm şi conexiune bluetooth, geamuri acţionate electric faţă şi spate, sistem de aprindere automată a farurilor HEADLAMP ASSIST şi volan multifuncţional cu 12 butoane, noua Clasă A este deja dotată complet chiar şi în echiparea standard. Cu ajutorul a trei linii de echipare, “Urban”, “Style”, “AMG Sport”, precum şi a trei pachete de design (“Night”, “Exclusive” şi “AMGExclusive”) la care se adaugă o listă impresionantă de dotări opţionale, noua Clasă A poate fi configurată conform dorinţelor fiecărui client în parte.

Pe lista de dotări opţionale se găsesc dotări preluate de la modelele Mercedes-Benz din clasele superioare, precum Intelligent Light System (1.400 Euro, fără TVA), scaunele faţă reglabile electric cu funcţie de memorie (de la 335 Euro, fără TVA) sau bordul îmbrăcat în piele ARTICO finisat manual (ca parte a pachetului Exclusive ce costă 1.850 Euro, fără TVA). Toate cele trei linii de echipare (preţ de la 820 Euro fără TVA) oferă scaune faţă sport cu tetiere integrate şi cusături în nuanţe contrastante ce pot fi comandate împreună cu oricare din motorizările disponibile.

 

Pentru clientela mai tânără, Clasa A oferă dotări opţionale ce vor spori şi mai mult aspectul sportiv al maşinii: centurile de siguranţă în culoare roşie de la designo (300 Euro fără TVA) sau instrumentarul de bord argintiu cu ace roşii (oferite ca parte a liniilor de echipare Urban şiAMGSports, precum şi în cadrul pachetelor Exclusive şiAMGExclusive).

 

O gamă largă de motorizări alimentate pe benzină sau diesel răspunde cerinţelor şi dorinţelor clienţilor şi stabileşte noi standarde în termeni de eficienţă şi grijă pentru mediu: A 180CDIBlueEFFICIENCY (20.950 euro fără TVA) este primul Mercedes-Benz ce emite doar 98 grame de CO2 pentru un kilometru parcurs. Toate motorizările noii Clase A oferă în standard funcţiaECOstart/stop. Motorizările pot fi combinate cu noua transmisie manuală în şase trepte (standard) sau cu transmisia automată cu dublu-ambreiaj 7G-DCT (1.820 Euro fără TVA), ce combină în mod ideal comfortul cu sportivitatea.

Pentru A 250 Sport, linia de echipareAMGSport este oferită standard.  Asemănarea vizuală a acestei versiuni cu Conceptul Clasa A este evidentă datorită grilei cu design Diamond, preluată de la concept car. A 250 Sport (30.525 euro fără TVA) este echipat cu jante din aliaj uşorAMG18-inch, cu design special în cinci spiţe, vopsite în negru-lucios şi anvelope 235/40 R 18. Etrierele sistemului de frânare sunt vopsite în culoare roşie special pentru această versiune. Aceste elemente indică dinamismul de care este capabilă noua Clasă A, dinamism evidenţiat, printre altele, şi de puntea faţă dezvoltată deAMGşi de suspensia configurată special pentru aceasta.

 

Datorită configuraţiei sportive a combinaţiei motor – transmisie, A 250 Sport oferă o experienţă specială a condusului, îmbunătăţită decisiv şi de sunetul foarte atrăgător produs de sistemul de evacuare modificat.