Sprint spre anonimat !

A fost mai intai plecarea in America de Sud. S-a spus ca este o solutie de compromis, de criza, dar iata ca intoarcerea Dakarului in Africa se amana. Iar daca afacerea merge, poate, pentru organizatori, publicul, si ma refer aici cu precadere la telespectatori, s-a indepartat de aceasta competitie.

A urmat disparitia multiplei laureate Mitsubishi. Lovitura a fost si mai dura. Pentru ca interesul pentru competitia auto a scazut mai ceva ca economia noastra izbita de criza. Si, evident, le-a mai dat un motiv celor care oricum nu mai prea aveau tragere de inima sa urmareasca intrecerea sa isi caute alte puncte de interes.

Iar acum, iata, pleaca si Volkswagen, compania germana urmand sa-l foloseasca pe Carlos Sainz drept motor al unei entitati pe care o croieste pentru a face rezultate in WRC. O mutare “desteapta” pentru grupul care isi propune sa ajunga numarul unu mondial pana in 2018, in conditiile in care este evident ca aceasta competitie ofera acel plus de imagine de care are nevoie pentru a-si atinge obiectivele. O mutare care insa, pentru Dakar, seamana cu o lovitura sub centura. Pentru ca, ramasa si fara Mitsubishi si fara VW, competitia auto va semana cu un Champions League in care participa doar echipele din Faroe, Malta, Luxemburg sau San Marino. Ceea ce inseamna, clar, un sprint dracesc avand drept tinta anonimatul.