WRC 2011: Raliul Mexicului – rezumat video

Sa ai sau nu doi piloti in aceeasi echipa care se bat pentru locul 1?

Ei bine, daca ar fi sa ne luam dupa ce s-a intamplat in tabara Citroen in recentul incheiat raliu al Mexicului, raspunsul ar fi probabil nu.

Inca odata Sebastien Loeb ne-a aratat ca nu este doar un pilot extraordinar de bun si foarte rapid pe probele speciale ci si unul foarte cerebral. Intrebat de reporteri ce parere are despre prestatia coechipierului sau fiind principalul adversar al acestuia, Loeb a raspuns ca este bine ca pilotii sa fie rapizi si competitivi insa nu din cadrul aceeleasi echipe. La prima vedere aceasta declaratie poate parea putin hazardata si un pic invidoasa datorita faptului ca in acel moment Ogier conducea cu aproximativ 10 secunde. Timpul insa a demonstrat ca Loeb avea sa aiba dreptate Ogier fortand un pic prea mult, in ultima zi a raliului acesta iesind un pic in decor insa suficient cat sa avarieze masina si sa nu mai poata continua pierzand puncte importante pentru echipa, sa nu mai vorbim de punctele pierdute de el pentru batalia in clasamentul pilotilor. 

Olivier Quesnel directorul de la Citroen Racing a avut o gandire un pic diferita de cea a lui Loeb. El s-a gandit ca in acest moment are la dispozitie cei mai buni doi piloti din WRC si alaturi de noul model Citroen DS3 WRC rezultatele for fi locurile 1 si 2 indiferent de ordinea pilotilor. Intr-un fel aceasta strategie a functionat pana in ultima zi a raliului cei doi piloti lasand un ecart intre ei si urmaritorii lor de peste 1 min. Sigur ca oricare din cei doi piloti puteau castiga raliul, dar sa ii zici lu Loeb sa incetineasca cand il despart doar 10 sec de primul loc, pai raspunsul il stiti singuri. Sa ii ceri lui Ogier sa incetineasca cand se afla pe primul loc si asa sa il lasi pe Loeb sa isi asigure primul loc, nici asa nu prea mergea mai ales ca Ogier a fost la un pas sa paraseasca Citroen pentru Ford inainte de 2011. Oare va mai aplica Quesnel aceeasi tactica din Mexic si in Portugalia, ramane de vazut insa pozitia lui nu este deloc una usoara, prioritatile vor trebui trasate insa foarte exact ca istoria sa nu se mai repete, este frumos sa avem batalie intre cei doi piloti, insa cand echipa are de pierdut ceva trebuie schimbat.