ADRIAN RASPOPA REVINE CU PLACERE LA RALIUL ARADULUI

Adrian Raspopa si Cosmin Diacu au inceput astazi recunoasterile oficiale ale Raliului Aradului, cea de-a treia etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop si care se va desfasura in acest weekend, in perioada 02-03 iunie.  Aflati in postura de lideri detasati ai clasamentului rezervat automobilelor cu 2 Roti Motrice dupa doi victorii din tot atatea etape desfasurate, cei doi coechipieri si-au propus sa plece de la Arad cu maximul de puncte.

 

 

Raliul Aradului este anul acesta si a doua etapa a Balkan Rally Trophy, campionat din cadrul Trofeului European de Raliuri FIA si programeaza 9 probe speciale in lungime de 116,87 kilometri. Chiar daca anul trecut au absentat de la aceasta etapa, Adrian Raspopa si Cosmin Diacu revin cu placere pe specialele Raliului Aradului.

 

Desi ne aflam la Arad, gandul imi este la Raliul Moldovei Bacau, competitie pe care o organizez si de care ne mai despart aproximativ 2 saptamani. Din pacate anul trecut nu am putut lua startul la Arad, insa la editiile anterioare am avut rezultate foarte bune de cate ori am terminat. Sper sa ne gasim in acest an energia si puterea de concentrare pentru a obtine maximul de puncte si pentru a ne consolida pozitia de lideri in clasamentul rezervat automobilelor cu 2 Roti Motrice.  Vreau in acelasi timp sa avem un ritm sigur si ne vom adapta viteza pe probe si strategia in timpul cursei, deoarece perioada de timp fata de urmatoarea etapa este foarte mica. Nu ne permitem nicio greseala la Arad pentru ca urmeaza etapa de casa unde, ca de obicei, vreau sa avem un parcurs excelent. a spus Adrian Raspopa dupa prima zi a recunoasterilor oficiale ale Raliului Aradului.

 

 

Ne place foarte mult traseul de la Arad si sper ca vreamea sa tina cu noi. Chiar daca la raliurile de macadam este mai greu sa faci o alegere total gresita a pneurilor, eventualele averse pot afecta destul de mult viteza pe probe, mai ales ca la Arad o parte din acestea sunt mai departe de parcul de service. Sper sa facem o figura frumoasa si in clasamentul general ca de obicei, chiar daca acesta este un obiectiv secundar pentru noi.a mai adaugat Adrian Raspopa.

 

Startul festiv al intrecerii este programat joi, 01 iunie, in fata Primariei Arad, incepand cu ora 21:00, urmand ca vineri concurentii sa ia startul pe probele speciale incepand cu ora 16:00. Festivitatea de premiere va avea loc la finalul competitiei Sambata, 03 iunie, incepand cu ora 21:00, pe podiumul amplasat in fata Primariei Arad.