Danube Delta Rally® 2016 – evenimentul 3 în 1, la 30 de zile înainte de start

Tulcea, Luni – 09.05.2016, la Consiliul Județean Tulcea, în cadrul unei sedințe de lucru, organizatorii evenimentului, alături de autoritățile implicate au pus la punct ultimele detalii cu privire la siguranța și securitatea evenimentului, cu 30 de zile înainte de startul Danube Delta Rally® 2016 aflat la ediția a XVII-a.

 

Astfel, au fost identificate toate zonele de risc și au fost stabilite limitele de acces pentru spectatori, dar și detalii privind programul raliului. La fel ca în edițiile anterioare, și în acest an, evenimentul se bucura de susținerea totală din partea autorităților.

 

La sedința de lucru a participat întregul Comitet de Organizare: Dl.Horia Teodorescu – Președintele Consiliului Județean Tulcea, Dl.Constantin Hogea – Primarul Municipiului Tulcea, Dl.Marin Badiță – Prefectul Județului Tulcea, Dl.Mihai Tănase – organizator Danube Delta Rally® 2016, precum și reprezentanți ai dispozitivului de securitate: Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, Serviciul Rutier Tulcea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Delta Tulcea,  Poliția Locală Tulcea, Serviciul de Ambulanță Tulcea, Directia Silvică Tulcea și Serviciul de Pază Zip Escort.

 

Tot astăzi au început înscrierile oficiale și acreditările media pentru competiția care va avea loc în perioada 9-11 iunie 2016 la Tulcea. Înscrierile se vor termina pe data de 30 Mai 2016, la startul competiției fiind așteptate atât echipaje românesti, cât și străine: Italia, Bulgaria, Ungaria, Turcia, Cehia, Grecia și Emiratele Arabe Unite.

 

În 2016  Danube Delta Rally® contează pentru 3 campionate de raliuri:

  • FIA European Rally Trophy – etapa a VII-a
  • FIA Balkan Rally Trophy – etapa a IV-a
  • Campionatului Național de Raliuri și Campionatul Național de Rally 2 Dunlop 2016 – Etapa a IV-a

Pentru că traseul raliului din 2015 a fost unul foarte apreciat de concurenți și observatori, anul acesta au fost făcute doar cateva mici modificări, noutatea absolută reprezentând-o SuperSpeciala din oraș, organizată după standardele din Campionatul European de Raliuri (ERC). Astfel, pe aceasta probă de  concurs, care se va desfășura în ziua de Sâmbătă 11.06.2016 – ora 17:05, spectatorii vor putea vedea în permanență 2 mașini concurând simultan.

 

Recunoaşterile pe traseul Danube Delta Rally® 2016 vor avea loc în 8-9 iunie 2016, iar sesiunea de Shakedown (antrenamentele oficiale) de la Agighiol este programată Vineri 10 iunie 2016.

 

Pentru a fi mai aproape de spectatori şi concurenți a fost lansat noul  site  oficial danubedeltarally.ro , unde pot fi regăsite informatii utile și detaliate cu privire la traseu, program și alte activități adiacente ale ediției din acest an a Danube Delta Rally®. În premieră, atât concurenții, cât și jurnaliștii vor face înscrierile/acreditările exclusiv on-line pe site-ul evenimentului, trecându-se astfel la un alt nivel în organizarea de raliuri în Romania.

?
?

Horia Teodorescu:Raliul Deltei Dunării, cel mai amplu eveniment auto din România, una dintre cele mai interesante competiții de gen din Europa, aduce județul Tulcea în centrul atenției publice. Prin acest adevărat spectacol al motoarelor organizat la porțile Deltei Dunării, numele județului nostru este dus în toată țara și, îndrăznesc să spun, în toate colțurile lumii. Ediția din 2016 a competiției aduce la start echipaje din Grecia, Italia, Ungaria, Cehia, Turcia, Bulgaria, chiar și din Emiratele Arabe Unite. Mai avem 30 de zile până la deschiderea ediției a XVII-a a evenimentului: 9-11 iunie 2016, Tulcea devine Capitala Auto a României! Mult succes concurenților, fie ca cel mai bun să câștige!“

 

Constantin Hogea: “Danube Delta Rally este exemplul de succes al unei duble şi reciproce puneri în valoare: automobilismul, în forma sa competiţională, foloseşte un brand consacrat naţional şi internaţional – “Delta Dunării”, iar Tulcea beneficiază de publicitatea şi promovarea date de un eveniment cu mare priză la mass media şi public.  Clasarea evenimentului de la Tulcea pe primule locuri în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop şi între primele 5 raliuri din cadrul FIA European Rally Trophy arata că beneficiul de imagine poate fi deosebit de important, de ambele părţi. Danube Delta Rally a fost monitorizat de către oficialii Federaţiei Internaţionale a Automobilului,  iar punctajul obţinut de către organizatori,  între care – cu bucurie şi mândrie-  se află şi Primăria municipiului Tulcea,  a fost peste media raliurilor europene de marcă. Este o dovadă că Danube Delta Rally se află  “pe drumul cel bun” şi este un eveniment de succes, iar implicarea financiara şi logistică a autorităţilor locale este firească, necesară, ba chiar, aş îndrăzni, obligatorie. Îmi doresc ca ediţia din acest an să fie în trendul ascendent de până acum, urez succes competitorilor, iar publicul să aibă parte de clipe frumoase.”

 

Mihai Tanase: ”A mai trecut un an peste noi și credem că fiecare ediție care se desfasoară la Tulcea aduce un plus valoare acestei zone. Personal, consider că întrega echipă organizatorică s-a sudat în toți acești ani, iar acest lucru se vede de la o ediție la alta. Ca în fiecare an, s-a muncit enorm pentru ca evenimentul de la Tulcea sa fie unul de referință pentru motorsportul romanesc și cel european, dar mai ales pentru spectatorii a căror număr crește de la an la an și asta nu poate decât să ne bucure. Faptul că avem la Tulcea o Superspecială de nivel european este rodul muncii de echipă, atât noi, cât si partenerii nostri cehi (organizatorii unuia dintre cele mai frumoase și apreciate raliuri din Europa) fiind foarte atenți la fiecare detaliu. Am mai spus-o și o repet: sunt demn de toată invidia pentru că am alături de mine oameni fără de care acest eveniment nu ar fi existat și mă refer atât la Dl. Horia Teodorescu – Președintele Consiliului Județean Tulcea, la Dl. Constantin Hogea – Primarul Municipiului Tulcea, Dl. Marin Badiță – Prefectul Județului Tulcea, cât și la reprezentanții autorităților implicate în organizarea evenimentului și bineinteles la partenerii privați, care au crezut si cred in Danube Delta Rally”.