Champion Racing aduce primul Citroen C2 S1600 in Romania

Faptul ca noi, cei de la Motorsportnews.ro,  avem o slabiciune pentru modelele Citroen nu mai reprezinta un secret pentru  nimeni. Ele sunt pentru noi placerea noastra vinovata, daca putem spune asa. Cum suntem la curent cu toate noutatile din jurul marcii, nu puteam sa nu va prezentam primul Citroen C2 Super 1600 din Romania. Chiar daca nu mai este o masina “la moda” in campionatul mondial de raliuri si nici macar in cele regionale, micutul bolid are o istorie bogata. 

 

Aceasta configuratie pentru masinile de raliu a fost aprobata de FIA in 2000 iar din anul urmator au inceput sa apara primele modele. C2 a fost urmasul lui Citroen Saxo in JWRC si dintre toate modelele care au luat startul de-a lungul anilor, micuta racheta a castigat cele mai multe etape, mai exact 22 la numar, fata de doar 16 ale urmatorului model. Daca sezonul 2001 l-a avut castigator pe nimeni altul decat Sebastien Loeb ( Citroen Saxo ), primul titlu in JWRC pentru C2 S1600 a venit in 2005 alaturi de Dani Sordo. Alte doua titluri au fost obtinute in 2008 de catre Sebastien Ogier si in 2009 de Martin Prokop, ambii evoluand pe C2 s1600.

 

Silviu Dumitrescu este cel care va pilota micutul bolid in Campionatul National de Viteza in Coasta. El va imparti masina, doar pentru prima etapa, cu fratele sau Andrei, al carui monopost Tatuus nu a fost gata de start la timp. Ambii vor face parte din echipa Champion Racing, celor doi frati urmand sa li se alature si debutantul Marius Guran. Citroen-ul C2 Super 1600 a fost achizitionat de curand de la preparatorul PH Sport, firma al carei proprietari sunt Sebastien Loeb si Dominique Heintz ( cel care l-a “descoperit” pe Loeb). Cei de la PH Sport au o stransa colaborare cu Citroen Racing, fiind responsabili de intretinerea masinilor pentru echipa Citroen Junior si nu numai. 

 

Modelul Citroen C2 S1600 dezvolta o putere de 230 cp / 8.500 rpm si cantareste 1.000 kg, avand o cutie de viteze secventiala in sase trepte. Mai multe detalii despre planurile lui Silviu Dumitrescu alaturi de noua sa masina puteti afla din interviul de mai jos:

 

 

Motorsportnews.ro:  Surpriza deja a fost dezvaluita la Constanta weekendul care a trecut asa ca spune-ne mai multe despre aceasta noua achizitie a voastra, C2 Super 1600.

 

Silviu Dumitrescu: Avand in vedere ca suntem mari fani ai marcii Citroen am ales achizitia unui JWRC pregatit chiar de uzina Citroen(prin PH Sport). Masina a concurat in WRC 3 etape de raliu(doar asfalt). Masina are in acest moment kit-ul de asfalt montat pe ea dar avem si kit-ul de macadam in pachetul de piese de rezerva.

 

 

Motorsportnews.ro: Ai renuntat la monopost ?

 

Silviu Dumitrescu: Nu am sa pot renunta la monopost. Cu Dallara am avut unele dintre cele mai frumoase rezultate de pana acum. Dallara este “prima dragoste”, nu se vor putea compara vreodata performantele unui monopost cu un turism. Dar sunt constient ca C2-ul este masina de rally si trebuie utilizata ca atare.

 

 

Motorsportnews.ro: Ce ganduri ai pentru noul sezon?

 

Silviu Dumitrescu: In acest sezon vom face un sezon complet in CNVC si o etapa sau doua de raliu pentru acomodare si pentru a vedea exact ce performante poate furniza acest model. La anul aspiram la un sezon complet in CNR si CNVC.

 

 

Motorsportnews.ro: Alergi sub culorile unei noi echipe in acest an, cine mai face parte din ea?

 

Silviu Dumitrescu: Echipa din acest an are in componenta o parte din pilotii de anii trecuti. Eu si cu Andrei iar Marius Guran este noul nostru coleg de la care ne asteptam la lucruri marete! El va concura cu un Renault Clio RS, masina este foarte putin modificata dar mai mult decat suficienta pentru un debutant.

 

[nggallery id=290]

One thought on “Champion Racing aduce primul Citroen C2 S1600 in Romania”

  1. Foarte tare masinuta. Am balit pe langa ea la Maritimo rally Show. Este visul neimplinit al copilariei mele raliistice. Succes baieti!

Comments are closed.