Interviu cu Alexandru Pitigoi

O veste buna este revenirea pe probe a lui Alexandru Pitigoi alaturi de bunul sau prieten si copilot Vlad Terzi . Aceasta nu este singura surpriza, masina pe care vor concura fiind un Renault Clio R3 , aceasta fiind inchiriata de la pilotul galatean Marius Herascu , lupta in cadrul Grupei A devenind din ce in ce mai interesanta .

Alexandru Pitigoi a lipsit de la start intreg sezonul 2009 iar in 2008 a fost vicecampion national al Grupei H , facand senzatie pe probe cu al sau Ford Focus WRC si reusind sa se impuna la clasa sa in trei raliuri. Despre planurile sale pentru 2010 cat si ale echipei de asistente de la Colina va lasam sa descoperiti in interviul pe care l-am realizat:

Motorsportnews.ro : Felicitari pentru revenire . Intr-un alt interviu ati declarat ca veti participa numai la Raliul Brasovului . Nu sunt sanse deloc sa va vedem pe probe intreg campionatul ? De ce?

Alexandru Pitigoi : Voi participa intr-adevar la Raliul Brasovului saptamana viitoare si am in plan inca una sau doua etape anul acesta, cel mai probabil pe macadam. Nici timpul si nici resursele nu imi permit sa particip la toate raliurile. Mi-am dorit sa particip macar cateva etape si se pare ca voi reusi.

Motorsportnews.ro : Renault Clio R3 in loc de Mitsubishi Lancer Evo . Care ar fi motivul pentru aceasta schimbare ?

Alexandru Pitigoi : Schimbarea este de fapt de la Ford Focus la Renault Clio, dat fiind faptul ca ultimile curse le-am alergat cu Focus. Initial m-am gandit sa particip cu o masina de grupa N, cum ar fi un Mitsubishi Lancer sau Subaru Impreza, fiind mai accesibila decat masina mea, dar nu am gasit o varianta atractiva asa ca m-am orientat catre acest Renault Clio R3 inchiriat de la Marius Herascu. Sunt multumit de varianta gasita pana la urma si cred ca imi va face placere sa merg cu ea pe asfaltul de la Brasov, desi ar fi prima data cand merg cu o masina F2 din 2003 cand am pilotat un Hyundai Coupe Kit Car.

Motorsportnews.ro : Ati reusit sa faceti teste cu masina ? Cum vi se pare ?

Alexandru Pitigoi : Inca nu am mers deloc si nu cunosc acest model decat in calitate de spectator, dar voi face un test scurt inainte de raliu.

Motorsportnews.ro: Ce parere aveti despre recent publicatul Rgulament al Campionatului National de Raliuri ? Ce modificari vi se par benefice si ce ar mai trebui schimbat ?

Alexandru Pitigoi : Nu am studiat inca regulamentul si nu as vrea sa comentez.

Motorsportnews.ro: Ce obiectiv va propuneti la Raliul Brasovului ? dar pentru intreg sezonul – in cazul in care totusi veti mai lua si alte starturi ?

Alexandru Pitigoi : Obiectivele pentru Brasov ar fi sa avem o evolutie corecta, fara greseli si sa terminam cursa fara probleme. In conditiile date, cu o masina noua, dupa o pauza de un an si jumatate si cu o concurenta valoroasa si motivata nu cred ca ar fi posibil un rezultat deosebit. Ca urmare stabilirea unui obiectiv nerealist nu ne-ar aduce decat frustrare. Pentru restul sezonului mai intai trebuie sa decid cu ce masina si la ce etape particip, iar apoi vedem ce se poate face. Imi doresc sa pilotez cu placere, iar partenerii care ne sustin sa fie multumiti.

Motorsportnews.ro : in incheire va rugam sa ne spuneti cateva detalii despre activitatea de asistenta la raliuri pe care o va desfasura in 2010 echipa Colina Motors.

Alexandru Pitigoi : Despre echipa Colina Motors in sezonul 2010, foarte pe scurt: vom continua cu aceeasi piloti de anul trecut :Vali Porcisteanu, Alex Filip, Victor Baldescu, Catalin Berari; in afara de ei vom colabora cu Lucian Preda si Sebastian Stanciu pentru Campionatul de Raliuri si Campionatul de Viteza in Coasta, cu Florentin Petre pentru diverse competitii de circuit din Bulgaria, dar si pentru cateva curse interne. Bineinteles ca mai avem destule planuri si discutii care sper sa se concretizeze. Pilotii enumerati pana acum sunt numai cei cu care avem colaborari constante si sigure, pe langa masinile cu care participa acestia noi desfasurand si multe alte lucrari punctuale si servicii pentru diversi clienti.