La Multi Ani Valentin Porcisteanu

Valentin Porcisteanu este in acest moment cel mai carismatic pilot din Campionatul National de Raliuri. La sfarsitul sezonului 2010 se poate spune fara nicio urma de indoiala ca, Vallino a reusit in acest an sa gaseasca procentajul optim de pilotaj spectacol contra cronometru . In 2010 Vali a fost cel mai rapid dintre pilotii romani si a incheiat sezonul en fanfare : vicecampion national , locul doi la Dementor Rally Show si o rasturnare pe plafon in finala de la Sibiu ( 🙂 ).

Pentru ca astazi este ziua lui de nastere si implineste 28 de ani , Echipa Motorsportnew.ro ii ureaza La multi ani si va invita sa-i transmiteti lui Vali urarile voastre pe forum .

Motorsportnews.ro : La finalul acestui sezon ai obtinut cea mai buna performanta din cariera ta de pana acum . Esti vicecampion national . Cum a fost 2010 pentru tine ?

Vali Porcisteanu : Da intr-adevar, cel mai bun rezultat al nostru de pana acum, o performanta! Cum sa fie…, un an plin de probleme financiare. Pot spune ca este un rezultat extraordinar tinand cont de cate compromisuri am facut si la cat de multe a trebuit sa renuntam.  Este primul sezon de cand participam si reusim sa terminam toate etapele de macadam. Desi prima parte a sezonului desfasurata pe asfalt a fost foarte ghinionista, norocul a fost de partea noastra pe macadam unde am reusit sa strangem puncte importante. Ne bucuram mult de acest rezultat si speram ca pe viitor sa fim si mai sus.

Motorsportnews.ro : In urma acelei sesizari pe care ai depus-o la Raliul Iasului ai lasat loc la destule interpretari . Poti sa ne detaliezi care a fost scopul acelei sesizari si de ce nu ai facut o contestatie asa cum prevede regulamentul CNR ?

Vali Porcisteanu : Initial nu ne-am dorit sa facem absolut nimic! Am considerat ca este o abatere de la regulament care nu-ti creeaza nici un avantaj (daca este comisa din greseala!). Cu siguranta intentia lui Szabo de a se abate de la traseu in acest caz nu a fost de a frauda (service interzis). A fost o simpla greseala de copilot care de regula te costa foarte scump. Am facut totusi o sesizare catre Colegiul Comisarilor Sportivi, in care doar am adus la cunostinta ce s-a intamplat. Acea sesizare nu a insemnat nimic. Normal ar fi trebuit sa depunem o contestatie platita plus dovezi, iar eu si Dan am considerat ca nu are rost sa facem asta, deoarece eram convinsi 100% ca greseala lor nu a fost cu intentie. Prin aceasta decizie am pierdut un titlu de campion, care strict pe probele speciale a fost castigat de Szabo si eu sincer cred ca il merita. Cel mai ”frustrant” daca pot spune asa, este faptul ca daca eu as fi facut o greseala de acest gen, nu m-ar fi iertat nimeni, niciodata.

Motorsportnews.ro : Esti multumit de promovarea facuta in acest an in CNR, mai ales ca taxa de inscriere a fost dublata fata de anul trecut tocmai pentru acest lucru?

Vali Porcisteanu : Categoric nu! In afara de Raliul Argesului unde am vazut “altceva” decat la celalalte raliuri, nu s-a intamplat nimic “special” care sa aduca beneficii imaginii acestui sport! Trist…


Motorsportnews.ro : Ce parere ai despre dominatia pilotilor straini in campionatul nostru, sunt mai talentati , mai bine pregatiti decat pilotii romani sau se datoreaza in mare parte si bugetelor de care dispun ?

Vali Porcisteanu : Nu sunt neaparat mai talentati. Au foarte multa experienta, au multi km de proba speciala parcursi in multe conditii diferite si asta le permite sa riste foarte mult avand un nivel mult mai ridicat. Evident si bugetele de care dispun le confera o anumita garantie, atat materiala cat mai ales psihica stiind ca daca o dau “pe afara” mai pot continua la acelasi nivel.

Motorsportnews.ro : Stim ca ai avut unele probleme financiare, inscrierea la unele raliuri facand-o in ultimul moment, totusi la ultima etapa ai afisat un nou partener, Valvoline . Veti continua si la anul colaborarea ?

Vali Porcisteanu : Da, am avut mari probleme financiare pe care nu le-am facut publice foarte mult. Inainte de ultima etapa am semnat un parteneriat pentru Raliul Iasiului cu Valvoline (by Prista Oil Romania). Acesta nu a insemnat foarte mult financiar, dar tot ce a contat a fost ca s-a sperat si se spera la o colaborare “serioasa” pentru intreg sezonul 2011. Din pacate si acum ne mai “luptam” sa stingem datoriile ramase restante si abia dupa ne vom putea gandi la sezonul viitor. Cel mai mult imi doresc sa putem alcatui un buget care sa ne permita o lupta “adevarata” pentru primul loc.


Motorsportnews.ro : Azi este ziua ta de nastere , La multi ani din partea echipei noastre.  Cum se simte Valentin Porcisteanu la varsta de 28 de ani ? Ce cadouri ai primit si ce dorinte ti-ai pus pentru anul care vine ?

Vali Porcisteanu : Da, asa este, “25” Noiembrie! Multumesc mult pentru urari! Am primit foarte multe cadouri “simbolice” avand tema “rally”. Cea mai importanta dorinta este sa fim sanatosi si sa ne putem bucura de tot ce am realizat pe plan sportiv pana acum. Iar la a doua, am spus-o putin mai sus 🙂 !


Motorsportnews.ro : In final daca vrei sa le adresezi ceva partenerilor, fanilor tai si tuturor iubitorilor de motorsport, ai cuvantul :

Vali Porcisteanu : Le-as mai multumi inca o data tuturor celor care au facut posibila prezenta noastra pe probele speciale, “sponsorului” principal (de acasa) Vallino (devenit deja traditie) , personal lui Dodo Pitigoi pentru intelegerea si increderea de care a dat dovada, intregii echipe Colina Motors, “noului venit” Valvoline, lui Dan pentru aportul lui la rezultatele obtinute, tuturor celor care au contribuit mai mult sau mai putin si au dorit sa ramana anonimi, cat si tuturor fanilor carora le promit ca nu-i voi dezamagi niciodata.

Incepand cu data de azi , toti fanii echipajului cu nr.25  Vali Porcisteanu – Dan Dobre , se pot reuni in cadrul Fan Clubului Vali Porcisteanu . Daca pana acum ii gaseati pe Facebook de la ora 00:01 au lansat si www. FanClubValiPorcisteanu.ro


N. Red . La fel de carismaticii sunt si prietenii nostrii de pe ClubC4.ro dupa cum se poate observa in foto de mai jos 🙂

Multumim complicelui nostru Alex 🙂

4 thoughts on “La Multi Ani Valentin Porcisteanu”

  1. LA MULTI ANI !!! Multa sanatate, buget ''plin'' pentru 2011 si tot ce iti doresti, Vali !

    Bafta multa !

  2. Carismatic = care se bazează pe valoarea personală extraordinară a unui individ, pe caracterul său exemplar; (despre o personalitate) care se bucură de un mare prestigiu. (DEX) …deci ce este gresit in afirmatia noastra?!

  3. La multi ani si tot ce iti doresti sa devina realitate. La cat mai multe urcari pe cea mai inalta treapta a podiumului.

Comments are closed.