Alegeri FRAS 2010 : Comunicat de presa Thomas ABRAHAM

Prin prezentul comunicat de presa doresc sa trag un semnal de alarma vis-a-vis de incercarea, din punctul meu de vedere, de influentare a alegerilor, de catre actuala conducere a federatiei. Am constatat pe parcursul acestor zile numeroase disfunctionalitati, care arata sau incompetenta actualei echipe manageriale a federatiei, sau dorinta de a-si apropia victoria utilizand mijloace nedemocratice.

Pentru inceput doresc sa mentionez lipsa unei situatii publice, a cluburilor considerate active, pe baza criteriilor stabilite la ultima Adunare Generala. Din aceasta lista ar fi trebuit facute publice cluburile care si-au anuntat disponibilitatea de a participa la aceste alegeri pana cel tarziu la data de 19.11.2010, ora 18.00. Consider ca echipa in functie a avut la dispozitie de la aceasta data si pana in 24.11.2010, cand a aparut aceasta lista pe site-ul FRAS, cateva zile avans pentru a-si consolida capitalul electoral, fair-play-ul neavand nici un amestec in aceasta chestiune. Surprinzator este insa faptul constatat pe parcursul ultimelor zile care demonstreaza ca exista cluburi care nu si-au trimis intentia de a vota, dar care apar pe aceasta lista. De aceea, cer public, afisarea unei noi liste, pana cel tarziu joi, 2.12.2010, orele 11.00, in forma corecta de aceasta data, care sa reflecte in mod real optiunile membrilor federatiei, precum si datoriile pe care le au acestea catre federatie, impreuna cu data de la care acestea au fost inregistrate. Nu cred ca este posibil ca un club sportiv care la inceputul anului 2010, la adunarea generala precedenta a avut drept de vot, deci nu avea datorii, acum sa fie prezentat cu o datorie aferenta anului 2009.

Incercarea, din nou, de a supune validarii Adunarii Generale cluburile afiliate provizoriu de catre Consiliul Federal in perioada scursa de la ultima Adunare Generala, contravine rezolutiei data de cluburi la aceasta ultima adunare, cand s-a hotarat ca aceast pas sa fie efectuat la ultimul punct al Ordinii de Zi. Pentru ca aceasta prevedere din anumite motive lipseste din up-grade-ul statutului ma vad nevoit sa cer public, din nou, ca la sedinta din 4.12.2010 sa ne fie prezentat procesul-verbal incheiat in urma acelei sedinte (februarie 2010), insotit si de inregistrarea acesteia.

O alta inadvertenta constatata este nerespectarea articolului 22.1.lit. d din statutul federatiei, care stipuleaza trimiterea cu 10 zile inainte de adunarea generala a documentelor supuse acesteia pentru dezbatere. Acestea au sosit abia in data de 30.11.2010.

Articolul 24.2. litera a din acelasi statut stipuleaza publicarea pe site-ul FRAS a platformelor program ale candidatilor. Pana la aceasta data nu am luat la cunostinta nici o propunere din partea actualului presedinte, dl. Ovidiu Mazilu.

Cu speranta ca toti cei implicati in acest fenomen isi doresc corectitudine si fair-play, va transmit

Salutari sportive,

Thomas ABRAHAM

credit foto : ThomasAbraham.ro