Debut de sezon pentru Tempesta

Pentru Echipajul Napoca Rally Team Tempesta/ Dorin Pulpea, sezonul 2010 debuteaza in 13 martie cand cei doi vor participa  la Ronde Del Grifo, langa Vicenza, Italia. Competitia are o singura proba, pe asfalt, care va fi parcursa de patru ori, luandu-se in considerare cel mai bun timp obtinut. “Este un prim antrenament pentru acest sezon pentru ca de multi ani nu a mai trecut atata timp in care sa nu pilotez. Practic, dupa Rally Show-ul de la Sibiu, eu nu am m-am mai urcat intr-o masina de concurs. Este o proba frumoasa, are si urcare si coborare, si portiuni virajate si portiuni rapide, asa incat merg cu placere la Vicenza, mai ales ca este aproape si de Treviso, unde locuieste familia mea. “Ronde” este un format foarte bun pentru teste, pentru ca treci de patru ori pe aceeasi proba in regim de concurs, asa incat poti incerca mai multe setari”, a declarat Tempesta.

A sosit la Cluj si masina pe care Marco Tempestini si Dorin Pulpea o vor folosi in acest an. Este tot un Peugeot 207 Super 2000, ca si cea de anul trecut, dar cu ultimul up-grade, achizitionata de la Peugeot Sport Italia. Asistenta va fi asigurata tot sezonul de Transilvania MotorSport “Este o masina cu pedigree, cu acest Peugeot  Luca Rosetti  a castigat in 2008 trei etape de Campionat European, iar in prima parte a sezonului 2009 a fost folosita de Paolo Andreucci. Masina este total refacuta si beneficiaza de toate imbunatatirile omologate de Peugeot pentru 2010. In 2009 am avut service atat de la Transilvania MotorSport cat si de la Munaretto. Anul acesta asistenta o va asigura doar Transilvania MotorSport. Baietii au invatat foarte mult de la cei de la Munaretto si vom beneficia de sprijinul si sfaturile italienilor si in acest sezon, ori de cate ori vom avea nevoie”, a mai spus liderul Napoca Rally Team. De altfel, Tempesta si Dorin Pulpea au organizat o sesiune de teste duminica, 7 martie, langa lacul Tarnita, in principal pentru a personaliza masina si a o adapta nevoilor lor. Cei doi se pregatesc astfel foarte serios pentru campionatul intern, titlul de Campion National Absolut al Romaniei lipsind inca din vitrina cu trofee a lui Tempesta.

“Ne pregatim pentru Brasov, ca de altfel pentru toate cele patru etape de asfalt din prima jumatate a Campionatului National de Raliuri al Romaniei. Despre obiective nici nu stiu daca ar trebui sa spun ceva. Este al patrulea an cand pornim cu ganduri mari. Ne-am pregatit pentru lupta, practic este primul sezon cand toti termenii ecuatiei raman aceiasi de la un an la altul: ne prezentam la start in aceeasi formula, cu aceeasi masina cu care am incheiat sezonul 2009. Anul trecut am invatat foarte multe despre Peugeot 207 S2000, sa vedem ce va fi anul acesta. Sunt constient ca vom avea parte de o lupta la fel de stransa si de adversari la fel de puternici ca in 2009, dar noi pornim clar sa ne batem pentru titlu”, si-a anuntat intentiile Marco Tempestini.

Declarat de FIA pilot prioritar B in urma succesului din Cupa Europei de Est (sunt 12 piloti prioritari FIA A si 36 de piloti prioritari FIA B in lume), Tempesta doreste sa pastreze si anul acesta trofeul la Cluj. “ Incepand din luna iunie vom participa si la etapele FIA European Rally Cup (East), unde vom incerca sa ne aparam titlul obtinut anul trecut”, a incheiat pilotul Napoca Rally Team.

www.tempesta.ro

httpv://www.youtube.com/watch?v=JoIAaO6jUZs