Ambitii mari pentru Porcisteanu si Dobre

La finalul Raliului Tara Barsei Dunlop-SEAT, in care si-a adjudecat prima victorie din acest sezon, intrand si in lupta pentru titlu, Vali Porcisteanu declara: “Am demonstrat ca putem sa ne batem pentru victorie si ca suntem rapizi pe macadam. Vom merge foarte tare si sunt sigur ca va fi o lupta extraordinara atat la Arad cat si la Iasi, toti cei din fata dorindu-ne sa castigam titlul”.

Firesc, pentru a avea sanse la prima pozitie, Vali si Dan Dobre trebuie sa obtina rezultate pozitive in ambele etape ramase, motiv pentru care, chiar daca s-au inscris in ultima clipa, din pricina deja cunoscutelor probleme financiare, si-au propus ca in Raliul Aradului sa mearga la limita. “N-am stiut daca vom lua sau nu startul. Ne-am spus insa ca este pacat de eforturile de pana acum si ne-am spus ca merita sa mai facem un efort, sa strangem cureaua cat putem si sa ne jucam sansele pana la capat. Masina este bine pregatita, dar cu economie maxima, in sensul ca refuz, in continuare, sa schimb tot ceea ce ar trebui inlocuit. Cu alte cuvinte, risc totul. Daca tine, bine, daca nu, macar numai adaug datorii”, spune Vali.

In ceea ce priveste competitia in sine, Porcisteanu si Dobre nu au amintiri placute de la editia de anul trecut, atunci cand au fost nevoiti sa abandoneze. Esecul de atunci ii motiveaza insa si, pe de alta parte, istoria de la Sibiu, acolo unde au obtinut locul secund, pe un traseu pe care nu prea trecusera linia de sosire, le da sperante intr-o repetare a istoriei. Dupa recunoasteri, Vali a precizat ca probele pe care deja le stia de anul trecut sunt de data aceasta intr-o stare mult mai buna, astfel ca vor putea sa mearga la limita.

In schimb, spune ca doua dintre probele noi au paliere lungi de mare viteza si nu sunt tocmai potrivite pentru un raliu. „Pe acele sectiuni conteaza doar masina, nu mana. Or, frumusetea raliurilor este tocmai imbinarea dintre calitatile bolidului de concurs si cele ale echipajului, pus in situatia de a merge cat mai tare pe viraje simple sau in succesiune, in diverse tipuri de versiuni. Dar, acesta este traseul si ne propunem sa ajungem la finis si sa-l parcurgem cat mai repede posibil, astfel incat rezultatul pe care-l obtinem sa ne permita sa ramanem in lupta pentru titlu”, a incheiat Porcisteanu.