Publicitate

  • Marisca abandoneaza in Raliul Aradului
  • Tempesta a terminat pe patru

Echipajul Napoca Rally Academy, Bogdan Marisca/Sebastian Itu, nu a terminat Raliul Aradului din cauza unor probleme electrice la masina. Acesta este al doilea abandon tehnic consecutiv de care are parte Bogdan Marisca, dupa cel de la Brasov. In aceste conditii sansele la titlu s-au diminuat considerabil pentru  pilotul clujean . Nu stiu exact ce s-a intamplat, se pare ca s-a rupt suportul de la baterie, aceasta se misca necontrolat si intrerupea limentarea cu curent. Am terminat proba asa, dar, in cele din urma ceva s-a intamplat si la motor din cauza acelor socuri la alimentare si, pe etapa dintre PS 8 si PS 9, am fost nevoiti sa ne oprim. Ne-ar fi placut sa mergem la Iasi cu sanse pentru titlu, dar acum acestea sunt foarte mici, a spus Bogdan cu amaraciune. In acest moment Marisca se afla pe locul trei in clasamentul general Campionatului National de Raliuri, cu 89 de pucte, fiind insa devansat de Gergo Szabo, care a acumulat 108 puncte si de Valentin Porcisteanu, 92 de puncte.

Pentru Tempesta si Dorin Pulpea, penultima etapa a Campionatului National de Raliuri a insemnat primul raliu terminat in ultimele cinci runde ale competitiei interne. Locul patru obtinut la Arad, nu este insa in masura sa-i multumeasca. Locul patru, evident, nu este ceea ce ne-am dorit. Sambata dimineata am pierdut prea mult timp pe prima bucla si nu am mai putut recupera. In partea a doua a zilei am mers mai bine, chiar daca pe ultima bucla am incercat niste setari care nu s-au dovedit a fi foarte inspirate. Dupa patru sute de kilometri pe asfalt alunecos am avut nevoie de o mica perioada de adaptare la macadam si, la ritmul in care se merge acum in campionat, orice moment de ezitare in seamna cel putin 10 secunde pierdute. Urmeaza Raliul Iasiului, unde vrem sa terminam onorabil campionatul intern si il vom folosi si ca ultim shake-down pentru Rusia, caci trebuie sa castigam din nou Cupa Europei de Est, a declarat Tempesta la finalul Raliului Aradului.

Dupa Raliul Iasiului (8-10 octombrie), Tempesta si Dorin Pulpea vor participa, in perioada 16-17 octombrie, la Novorossyisk Rally of Russia, a cincea etapa in FIA European Rally Cup (East),  etapa in urma careia echipajul Napoca Rally Academy spera sa aduca, la fel ca in 2010, trofeul european la Cluj.

Berti Panaiot

Credit foto: ralllyphoto.ro; Catalin Stoia/SIMCAT

Comentarii

comentarii

Publicitate

Motorsportnews.ro