O cursă fără presiune

Edwin Keleti şi Victor Ponta se pregătesc de startul în a şaptea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri “Dunlop”, Raliul Aradului. Cu titlurile cucerite în avans la grupa A şi 2RM echipajul poate aborda această cursă mai relaxat, dar fără  să renunţe la o clasare bună la finalul etapei.

Edwin Keleti: Revenim cu plăcere la Arad după o primă experienţă reuşită anul trecut. Probele sunt, parţial, cele din ediţia precedentă la care s-au adăugat alte trei speciale mai scurte, unele foarte rapide, altele virajate şi extrem de înguste. Proba lungă este foarte tehnică şi cred că e una dintre cele mai complexe speciale de macadam din Campionatul României. Traseul este interesant, însă dacă va ploua va fi o mare problemă cu noroiul.  Configuraţia probelor de la Arad va scoate foarte mult în evidenţă calitatea pneurilor Pirelli.  Pentru noi este un raliu fără nici un fel de presiune având în vedere că ne-am adjudecat titlurile încă de la etapa precedentă. Vom merge pentru spectacol şi pentru bucuria noastră. Dacă fără să forţăm putem învinge, nu o să refuzăm o clasare bună. Trebuie să ţinem cont că peste puţin timp  vom participa într-o etapă de Campionat Mondial şi pentru noi e importantă conservarea maşinii.

Victor Ponta: Suntem suficienţi de relaxaţi pentru a nu forţa prea mult, dar nu cred că trebuie să ne refuzăm un rezultat bun. Evident, pentru noi contează acum fiecare kilometru de concurs având în vedere ceea ce mai avem de făcut în această toamnă. Raliul de la Arad ne aduce amintiri frumoase de anul trecut cînd aproape am câştigat titlul aici.”

Edwin Keleti şi Victor Ponta sunt în acest moment campionii grupei A şi ai clasamentului 2RM în sezonul 2010. Ei şi-au asigurat cele două trofee încă din etapa anterioră când, după a şasea victorie consecutivă din acest an,  au strîns maximum de puncte,150.  Echipajul se pregăteşte ca în această toamnă să participe la o etapă din Campionatul Mondial de Raliuri, subiect despre care vă vom comunica mai multe detalii pe pagina de internet a echipajului, www.keleti99ponta.ro . Rezultatele excelente din  acest an se datorează şi partenerilor Jack Daniel’s, Renault România, Pirelli România, Colgate-Palmolive (România) prin Mennen Speed Stick, Rin Grand Hotels, Ixell şi Autovit.ro.

Raliul Aradului se va desfăşura vineri şi sâmbătă (17 şi 18 septembrie 2010). Organizatorii, A.C.S. AMC Racing,propun în prima zi o superspecială pe circuitul de karting din Arad iar sâmbătă zece probe speciale în zona Lipova-Lalaşinţ-Chelmac-Conop-Nadas.

p.r. 4media.ro Bogdan Roşca

credit foto: rallyphoto.ro