Raliul Aradului vrea sa devina international!

  • 12 echipaje maghiare au fost validate pentru a participa la editia a doua
  • Au inceput deja demersurile pentru organizarea unei etape comune romano-maghiare in 2011

Raliul Aradului, aflat la a doua editie, a stabilit un nou record in ceea ce priveste numarul de piloti straini aflati la start intr-o etapa din Campionatul National de Raliuri. In fara „strainilor” care participa in mod normal in competitia interna, alte 12 echipaje maghiare au fost validate si vor lua startul in Raliul Aradului, start care se va da astazi la ora 18:00 din fata Primariei Municipiului Arad.

Colaborarea dintre AMC Racing, organizator al Raliului Aradului, si D-Motor organizator al mai multor evenimente auto din Ungaria a inceput anul acesta din luna martie cand Mihai Leu si Mark Adamovits, presedintii celor doua societati, au vazut in Raliul Aradului o buna oportunitate pentru o colaborare romano-maghiara.

Am experienta organizarii unui raliul international impreuna cu federatia slovaca”, a declarat Mark Adamovits. „Am organizat un raliu maghiaro-slovac cu cate o zi de competitie in fiecare din cele doua tari. 70 de piloti maghiari au luat startul in acel raliu. In 2011 as dori ca Raliul Aradului sa fie inclus si in campionatul maghiar iar pentru aceasta am inceput deja cu Mihai Leu, sa lucram la proiectul comun. Desi initial federatia maghiara a avut rezerve legate de aceasta idee acum ne sprijina. De altfel, participarea din acest an a celor 12 echipaje e doar un „test” pentru a ne convinge ca Raliul Aradului poate fi un succes pentru ambele tari. Oricum, pilotii maghiar au fost incantati de traseu si spera ca la anul sa fie prezenti din nou aici si ca la aceasta etapa sa puncteze in campionatul maghiar”, a completat Adamovits.

Colaborarea cu partea maghiara e foarte buna iar prezenta lor in acest an e o dovada ca se poate organiza un raliu comun romano-maghiar. Impreuna cu Mark voi face tot posibilul ca acest lucru sa se intample inca de anul viitor si ca Raliul Aradului va figura in calendarul ambelor campionate nationale”, a spus si Mihai Leu, organizatorul etapei de la Arad

Berti Panaiot