A patra victorie consecutivă pentru Edwin Keleti și Victor Ponta

Edwin Keleti și Victor Ponta au urcat pentru a patra oară consecutiv pe prima treaptă a podiumului grupei A în Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Echipajul 99 își păstrează poziția de lideri ai grupei cu un total de 100 de puncte.  Raliul Clujului Mobil1 Star Lubricants s-a desfășurat la sfîrșitul săptămînii trecute pe o vreme care aducea mai mult a toamnă. Ploia deasă și pietrișul de pe probele speciale au fost un adversar serios pentru echipajele  participante la  cea de a patra etapă a Campionatului.

Edwin Keleti: Suntem foarte foarte fericiți de această victorie, care pe lângă faptul că am obținut-o acasă, am obținut-o și în ciuda unei ploi serioase care a făcut ca asfaltul să fie extrem de alunecos pe probe. Astfel, reușim să demontăm și teoria potrivit căreia mașina noastră se descurcă singură pe probe…Condițiile atmosferice de la Cluj, așa cum anticipau și adversarii noștri de-a lungul sezonului, estompează diferențele de putere dintre mașini. Practic, pe un traseu ud, cum a fost cel de la Cluj, nu a mai contat cât de puternice sunt mașinile ci cum reușești  să parcurgi probele cât mai rapid în condiții dificile de aderență. A fost un raliu  greu în care noi am avut parte de câteva  momente  delicate. De două ori am ieșit de pe drum iar de alte două ori ne-am răsucit la viteză foarte mare din cauza acvaplanării. Din punct de vedere al echipajului, Victor își menține forma excelentă din ultima perioada în ciuda faptului că nu a participat, din motive obiective, la recunoașteri. Performanța noastră se datorează și anvelopelor Pirelli care în condițiile de concurs despre care vorbeam, au avut un rol hotărâtor. Cele 100 de puncte pe care le avem acum în Campionat ne stimulează să ne păstrăm poziția. Suntem doar la jumătatea sezonului și trebuie să privim cu multă seriozitate și modestie înainte pentru că jocurile nu sunt încă făcute.  Cursele de macadam nu sunt ușoare. În plus, competitorii noștri  au arătat de fiecare dată că sunt puternici. Noi vom încerca și pe macadam, care să nu uităm este suprafața mea favorită, să nu facem cadouri adversarilor și să adunăm cât mai multe puncte posibil.

Victor Ponta: Din punctul meu de vedere Clujul a fost cel mai greu raliu din acest an. Mă bucur că l-am câștigat pentru Edwin care era acasă, dar și eu sunt foarte fericit că am reușit să urcăm din nou pe prima treaptă a podiumului după o cursă extraordinar de dificilă. După primele trei curse câștigate în acest sezon cred că eram prea siguri pe noi iar lupta dură cu Vlad și Danny ne-a mai trezit puțin. Îmi pare rău de condițiile de la superspeciala de final care nu au permis fanilor să vadă ceva frumos. Gândul îmi este acum la Raliul Sibiului, pisica neagră pentru noi, unde vreau în primul rând să terminăm și să mergem cât mai bine, fiind prima cursa pe macadam din acest an.

Edwin Keleti și Victor Ponta mulțumesc fanilor și prietenilor care i-au susținut în raliul de casă alături de partenerii Jack Daniel’s, Renault România, Pirelli România, ColgatePalmolive (România) prin Mennen Speed Stick, Rin Grand Hotels, Ixell şi Autovit.ro.

p.r. 4media.ro  Bogdan Roșca 0727 57 60 56

credit foto: Attila Balazs rallyphoto.ro