Raliul Clujului 2010 la final

Desfasurat pe o vreme potrivnica prezentei spectatorilor in numar mare pe marginea probelor speciale, competitia clujeana avea sa aduca totusi in prima zi la Polus Center Cluj, un numar de aproximativ 15.000 spectatori dornici sa ia contactul cu maiestria pilotilor angrenati in lupta cu punctele Campionatului National de Raliuri – Dunlop. Ziua de sambata avea sa aduca o vreme capricioasa, care a pus la grea incercare echipajele, iar loteria alegerii cauciucurilor in aceste conditii a avut un cuvant important in stabilirea ierarhiei finale.

Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants 2010 a fost castigat de echipajul clujean Bogdan MARISCA / Sebastian ITU (Subaru Impreza N15), fiind urmat de echipajele maghiare Csaba SPITZMULLER / Bea BAHOR (Mitsubishi Lancer Evo 9) si Gergo SZABO / Levente CSEGZY (Mitsubishi Lancer Evo 9). Din cele 44 de echipaje care au luat startul, 31 au reusit sa ajunga la sosire, in conditiile in care lipsa de aderenta, datorata precipitatiilor abundente, a fost una dintre cauzele abandonurilor.

Trofeul ,,Laurentiu Moldovan”, instituit incepand cu acest an de catre organizatori si acordat celui mai tanar  participant inscris in competitie, a fost acordat lui Marc BANCA, in varsta de 17 ani. Festivitatea de premiere a fost patronata de Cabral, un fan inrait al motoarelor incinse, iar ,,After Rally Party”, desfasurat in clubul Colours din Cluj-Napoca a adus o binemeritata relaxare a tuturor participantilor la acest regal automobilistic.

Organizatorii doresc sa le multumeasca pe aceasta cale tuturor celor implicati in desfasurarea acestui eveniment, clujenilor pentru intelegerea aratata fata de restrictiile impuse de desfasurarea raliului, tuturor spectatorilor care au fost prezenti pe marginea probelor speciale in ciuda conditiilor atmosferice vitrege si nu in ultimul rand domnului primar Sorin APOSTU pentru disponibilitatea aratata pe parcursul derularii competitiei.

Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants, editia 2010, s-a desfasurat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu ajutorul: Consiliului Judetean Cluj si al Primariei si Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, precum si al Directiei Judetene de Sport Cluj; Mobil 1 prin Star Lubricants – sponsor principal, Banca Transilvania, Compexit, Topcar, Polus Center Cluj, MotecX Power, Tetarom, S.C. de Constructii Napoca S.A. – sponsori.

La buna desfasurare a raliului isi aduc aportul partenerii tehnici: Autoworld – dealer Volkswagen, PMA Invest, A-Car Romania, Kopiernicus, Delroti, A&M Graphis, Coca-Cola, Ciuc Premium, Bosch, Best Western Topaz si Diesel Club. Parteneri: Inspectoratul Judetean de Politie Cluj, Agentia Nationala Antidrog, SMURD Cluj, CERT.

Partenerii de imagine sunt BoomAdvertising, 4Media, Pablo si Hostvision, iar promovarea evenimentului a fost asigurata de TVR 3, TVR Cluj, Pro TV, TeleEuropaNova, Pro FM, Radio Guerilla, Radio Cluj, Autoshow,  AutoBusiness, 24-FUN, Monitorul de Cluj, Faclia, Autorally.ro, Rallymax.ro, Prorally.ro, Rally Magazin.ro, On-Board.ro, MotorsportNews.ro, Rallyphoto.ro, Rallyfanatic.hu.