Raliul Clujului 2010 : Start cu bune si rele pentru Vali Porcisteanu

Vali Porcisteanu si Dan Dobre au inceput Raliul Clujului Mobil 1, ultima etapa pe asfalt din actuala stagiune, cu o prestatie buna pe superspeciala Polus Center. Vali a fost cronometrat in 1:29,3, ceea ce a reprezentat al treilea timp, fiind devansat doar de Tempesta si Szabo.

Startul zilei secunde a fost insa unul cu probleme, Vali si Dan terminand PS2 cu o intarziere de peste un minut fata de castigatorul probei, Marisca. “Inca de aseara am vazut ca motorul intrerupea, asa ca am luat cu noi un set de bujii pentru a le schimba daca problemele continuau. Asa am si facut, dar lucrurile nu s-au imbunatatit. Masina nu avea suficienta putere. La un moment dat ne-am gandit chiar sa ne oprim, pentru a nu strica motorul”, a declarat Vali.

Pana la urma, s-a dovedit ca pompa de benzina nu functiona corect, dar, cu o improvizatie si asumarea faptului ca nu poate folosi toata puterea motorului, Porcisteanu si Dobre au mers mai departe. Si chiar cu timpi intre primii 10, astfel ca, la intrarea in primul parc de service ocupa locul 8. “Vom schimba pompa si, sunt sigur, prestatia noastra va castiga mult in consistenta. Este clar, nu ne mai putem gandi la victorie, insa vom incerca sa recuperam diferenta care ne desparte de pilotii din fata si sa plecam de la Cluj cu maximum de puncte posibile in conditiile date”, a spus Vali inainte de a pleca in a doua bucla a raliului.