Întâlnire de gradul trei pentru Edwin Keleti si Victor Ponta

Edwin Keleti și Victor Ponta vor avea la Raliul Iașiului 2010 o întâlnire de gradul trei. Nu este vorba de  întâlnirea cu un extraterestru ca în celebrul film regizat de Steven Spielberg, ci de întâlnirea cu o mașină venită, parcă, din altă lume. Campionii sezonului 2010 la grupa A și câștigătorii trofeului 2RM în acest sezon vor participa la ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop cu un Ford Focus WRC cu numărul V10FMC. Mașina are un pedigree extraordinar fiind mașina cu care a concurat în competiția supremă și dublul Campion Mondial, Carlos Sainz.

Edwin Keleti a testat în 2004  Citroen Xsara WRC de uzină iar  șansa de a pilota în concurs  o  mașină de aceași categorie o vede ca pe un privilegiu: După un sezon fantastic în care am reușit să câștigăm tot ce ne-am propus, credem că ar fi frumos pentru spectatori și fani, dar și pentru noi, să încheiem sezonul intern la un nivel superior. Cu mare emoție și bucurie pot anunța că am reușit să închiriem de la Colina Motors acest Ford Focus WRC, fosta mașină a dublului Campion Mondial, Carlos Sainz. Ne dorim să ne bucurăm de aceasta mașină întreaga cursă fără să ne stabilim un target sportiv. Văd această etapă ca pe o odă raliurilor pe care o vom cânta la comenzile acestui superb WRC. Suntem extrem de fericiți că avem această ocazie și privim cu foarte mult respect acest Focus WRC și  experiența pe care o vom avea la Iași. Vom conta și de această dată pe pneurile Pirelli care sunt sigur vor fi la înălțime și pe acest gen de mașină.

Victor Ponta se află în fața unei premiere și este convins că va avea parte de o experiență plăcută cu Ford Focus WRC: Putem spune că noi am fost cuminți tot sezonul. N-am stricat mașina, am câștigat ce ne-am propus așă că eu văd această cursă de la Iași ca pe un bonus. Îmi doresc să fie o experiență reușită, să ajungem cu bine la final fără a ne propune un obiectiv sportiv concret. Dacă acum doi ani Iașiul ne-a adus titlul, de această dată vrem să ne aducă și plăcerea de a concura cu un WRC.

Edwin Keleti și Victor Ponta sunt deja posesorii titlului național la grupa A  și câștigătorii trofeului 2RM în Campionatul Național de Raliuri Dunlop  2010. Ei și-au adjudecat șefia celor două clasamente după primele șase etape din acest an când au fost de neînvins. Edwin și Victor sunt sprijiniți în acest an de Jack Daniel’s, Renault România, Pirelli România, ColgatePalmolive (România) prin Mennen Speed Stick, Rin Grand Hotels, Ixell şi Autovit.ro.

Raliul Iașiului 2010 este ultima etapă de raliuri din calendarul competițional intern. Cursa se va desfășura pe macadam vineri, 8, și sâmbătă, 9 octombrie.