HAT-TRICK pentru Edwin Keleti și Victor Ponta

Edwin Keleti și Victor Ponta au urcat pentru  a treia oară consecutiv pe prima treaptă a podiumului grupei A  în Campionatul Național de Raliuri Dunlop. După victoria din Raliul Tîrgu-Mureș, echipajul are 75 de puncte în clasament și își consolidează astfel poziția de lider al grupei.

Edwin Keleti: Suntem foarte fericiți! Avem trei victorii din tot atâtea posibile în acest sezon și e clar un rezultat care demonstrează încă o dată consistența echipajului nostru.  După cum se știe, Victor nu a putut fi prezent la recunoașteri din motive obiective, și totuși am făcut același echipaj învingător în cursă. Îi mulțumesc pentru felul în care a dictat și a avut încredere în ce am scris noi la recunoașteri. Raliul de la Tîrgu-Mureș a fost unul al contrastelor, cu o superspecială de excepție ca amplasament, cu o probă lungă foarte frumoasă demnă de top trei în Campionatul României. Celelalte probe scurte, conjunctural trebuiau puse în programul competiției, dar  nu prea își au locul într-un Campionat Național. Mașina s-a comportat foarte bine și  așa cum anticipam pneurile Pirelli și-au făcut treaba în condiții înșelătoare și diferite de aderență.  Cele trei victorii de până acum ne obligă în continuare. Întotdeauna ai puțin mai multe emoții când alergi acasă, dacă mă gândesc la Raliul de la Cluj care urmează. Cred însă că suntem suficienți de maturi încât să mergem foarte tare fără să riscăm prea mult și e clar că ne dorim o victorie și acolo.

Victor Ponta: Sunt foarte mulțumit de rezultat, dar acum încep să am emoții pentru cele două raliuri care urmează.  La Cluj Edi este acasă și trebuie să câștigăm iar Sibiul e raliul  care n-a fost prea prietenos cu noi. Ne prinde bine victoria de aici și ne motivează pentru cele două etape mai speciale. Proba lungă (PS6, PS12) de la Tîrgu-Mureș este foarte frumoasă, la fel și superspeciala. Restul probelor au fost cam scurte, dar au contat în economia cursei.

Edwin Keleti și Victor Ponta au câștigat la grupa A toate cele trei curse desfășurate până acum în Campionatul Național de Raliuri Dunlop. În acest sezon ei sunt sprijiniți de Jack Daniel’s, Renault România, Pirelli România, ColgatePalmolive (România) prin Mennen Speed Stick, Rin Grand Hotels, Ixell şi Autovit.ro.

Raliul Tîrgu-Mureș s-a desfășurat pe asflat la sfârșitul  săptămânii trecute  (4-5 iunie) pe mai multe sectoare de drum din județele Mureș și Harghita. Organizatorii au pregătit 12 probe speciale însumând 100 de kilometri, dintre care două superspeciale în Tîrgu-Mureș, la începutul și finalul concursului.

p.r 4media.ro Bogdan Roșca

credit foto: Cătălin Stoia simcat.ro