Locul 3 dupa 5 probe speciale pentru Vali Porcisteanu

Pentru Vali Porcisteanu si Dan Dobre, Raliul Targu-Mures a inceput bine. Cei doi au obtinut al treilea timp in PS1 (Superspeciala Serpentina Veche), terminand la 1,5 secunde de Tempesta. Acesta a avut insa un accident imediat dupa sosire, masina sa lovind o bordura, incidentul soldandu-se cu distrugerea ambelor roti de pe partea stanga. Italianul a si abandonat, astfel ca Vali si Dan ocupa dupa prima zi locul secund, la o zecime de liderul provizoriu, Mihalache.

Puteam obtine chiar un rezultat mai bun. Am concurat insa dupa lasarea intunericului, atunci cand erau mult mai greu de observat capcanele traseului. In plus, dupa accidentul lui Tempesta, dar si din pricina faptului ca erau foarte multi spectatori, iar securitatea era mult mai greu de asigurat, am abordat proba cu destul de multa circumspectie. Punand la socoteala si faptul ca intreruperea superspecialei, cauzata de accident, ne-a scos cumva din ritm, sunt multumit de rezultat. Insa sambata se da batalia decisiva”, a declarat Porcisteanu.

Ei bine, pe prima proba a zilei de sambata, Samisor, Vali si Dan au obtinut din nou al doilea timp, la 3 zecimi de Gartofan, insa, profitand de jocul rezultatelor, au urcat pe prima pozitie, cu acelasi ecart in fata lui Mihalache. Si-au mentinut pozitia si ecartul si dupa PS 3 (Miercurea Nirajului), de data aceasta insa secondant fiind Spitzmuller, in timp ce Manu a coborat pe trei, la o secunda distanta, pentru ca in PS4, sa asistam la o noua schimbare de lider, pilotul maghiar urcand pe primul loc, la 0.9 secunde de echipajul Porcisteanu/Dobre. Acesta si-a pastrat pozitia si dupa PS5, in timp ce Vali si Dan au ajuns in primul parc de service al zilei pe pozitia a treia, la 5,6 secunde de Spitzmuller. Abia in a doua parte a zilei se va da insa adevarata disputa, atunci cand sunt programate cele doua treceri pe proba regina, Praid, in lungime de 29,1 km.

Razvan Codorean