Locul 3 dupa 5 Ps-uri pentru Vali Porcisteanu , si totusi..

Pentru Vali Porcisteanu si Dan Dobre, Raliul Targu-Mures a inceput bine. Cei doi au obtinut al treilea timp in PS1 (Superspeciala Serpentina Veche), terminand la 1,5 secunde de Tempesta. Acesta a avut insa un accident imediat dupa sosire, masina sa lovind o bordura, incidentul soldandu-se cu distrugerea ambelor roti de pe partea stanga. Italianul a si abandonat, astfel ca Vali si Dan ocupau dupa prima zi locul secund, la o zecime de liderul provizoriu, Mihalache.

Lucrurile au mers in aceeasi nota pozitiva si in prima parte a zilei secunde. Pe prima proba, Sanisor, Vali si Dan au obtinut din nou al doilea timp, la 3 zecimi de Gartofan, insa, profitand de jocul rezultatelor, au urcat pe prima pozitie, la 0.3 de Mihalache. Si-au mentinut pozitia si ecartul si dupa PS 3 (Miercurea Nirajului), de data aceasta insa secondant fiind Spitzmuller, in timp ce Manu cobora pe trei, la o secunda distanta. Pentru ca in PS4, sa asistam la o noua schimbare de lider, pilotul maghiar urcand pe primul loc, la 0.9 secunde de echipajul Porcisteanu/Dobre. Acesta si-a pastrat pozitia si dupa PS5, in timp ce Vali si Dan au ajuns in primul parc de service al zilei pe pozitia a treia, la 5,6 secunde de Spitzmuller. „Avem acelasi tempo cu pilotii din fata noastra si adevaratul duel abia incepe, cele doua probe lungi care urmeaza fiind cele care vor decide in proportie de 80-90% configuratia ierarhiei in zona superioara. Ne-am propus sa le abordam cu determinare, insa sa evitam riscurile inutile, pentru ca principalul obiectiv este sa terminam intrecerea pe podium”, spunea, in parcul de service, Porcisteanu.

Insa, lovitura de teatru. Pe chiar proba urmatoare, Vali si Dan au fost nevoiti sa abandoneze. Motive tehnice. Primul verdict: pompa de benzina. Ulterior insa s-a vazut ca nu a fost vorba de o defectiune a acesteia, ci de desprinderea mufei de plus. „Sint dezamagit. Astfel de lucruri nu trebuie sa se intample la acest nivel. Lucrurile mergeau foarte bine si, sincer, nu-mi vine sa cred ca din pricina unei cleme de prindere am pierdut totul aici, la Tg. Mures”, a declarat Vali.