Dan Gîrtofan, pe locul 2 la Raliul Țara Bârsei Dunlop Seat

„Sper să fie o luptă în 4 pentru titlu, cu noi printre protagoniști”

Echipajul brașovean Dan Gîrtofan/Miță Lăzărescu (Subaru N15) a ocupat locul 2 la Raliul Țara Bârsei Dunlop Seat, etapa a 6-a a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2010, care a avut loc în weekend la București și Brașov. „Giri” și Miță au avut un debut de raliu mai slab, dar au recuperat în partea a doua, mai ales pe probele lungi, ajungând la final să ocupe poziția a doua, care le rezervă un loc în careul de ași ce se va lupta pentru titlul de campion național în ultimele două runde din finalul sezonului. A fost un raliu dificil, cu probe pe care nu prea aveai timp de povești sau de dormit, cum am făcut noi dimineață pe primele speciale. Nu m-am simțit confortabil cu mașina deloc, nu ştiu ce s-a întâmplat. Am avut și suspensia nouă, de la Tein, am făcut teste, dar nu suficiente și poate de aceea nu am avut o încredere așa mare în mașină. Pe parcurs am reușit să capăt din ce în ce mai multă încredere în materialul de concurs, am mai umblat un pic la setări și am putut recupera timp. Evenimentele s-au schimbat foarte mult înainte de ultima probă. Atunci eram 3 piloți în 4 secunde, astfel că am forțat, am riscat mai mult și am avut câștig de cauză. Ca şi o concluzie, pot să spun că am avut o evoluție bună, mai ales pe probele lungi. Mi-aș fi dorit să mai fie încă o probă lungă. Per total, a fost o muncă bună unei întregi echipe, a mecanicilor, a copilotului, a mea, a celor care ne susţin şi a ieşit bine. Suntem aproape mulţumiţi de ce am făcut la acest raliu”, a spus Dan Gîrtofan.

„Giri” speră să rămână unul dintre protagoniștii în lupta pentru titlul național în CNR Dunlop 2010, alături de Bogdan Marișca, Gergo Szabo și Vali Porcișteanu: Ne-am apropiat în clasament de Bogdan și de Gergo, dar am căzut pe locul 4. Se ascute lupta la titlu și cele două etape rămase sunt  foarte importante și decisive. De acum, toți cei 4 piloți angrenați în luptă vor băga toate punctele în sac, cum se spune, nu mai scade nimeni nimic. Mi-aș dori să fie o luptă în 4 până la final, iar noi să fim printre protagoniști”.

Raliul Țara Bârsei Dunlop Seat a fost câștigat de Valentin Porcișteanu, în veme ce pe locul 3 a terminat Csaba Spitzmuller. Următoarea etapă din CNR Dunlop 2010, Raliul Aradului, va avea loc între 17 și 19 septembrie.

Echipajul Dan Gîrtofan/Miță Lăzărescu dorește să mulțumească partenerilor Alexandrion Grup România, BKP, Mobil 1 prin Lubexpert, Complexul Valea cu Flori, Aro Palace, Auto Kino Brașov – dealer Subaru și www.giri-rs.ro pentru sprijinul necondiționat acordat.

Bogdan Popescu

foto: Cătălin Stoia simcat.ro