Regal de motorsport la versiunea din România a ”Race of Champions”

Competiția care are rolul de a stabili campionul campionilor, fiind un eveniment ce se adresează în principal piloților din Campionatul Național de Raliuri, a fost în 2010 un adevărat regal de motorsport. Pe lângă duelul mașinilor de raliu, Dementor Rally Show a încins publicul datorită evoluțiilor demonstrative cu motociclete și atv-uri.

Show-ul echipei Dementor formată la acest rally show din Dan Tatoiu, Sidonia Tatoiu, Adrian Răduță, Julian Răduță și Ciprian Popescu a pigmentat evoluțiile concurenților de la auto. Între manșele grupei N (în cadrul acestei grupe au evoluat mașini cu tracțiune integrală), grupei A (în cadrul acestei grupe au evoluat mașini cu două roți motrice), grupei N2 și grupei H+K pe circuitul al cărui tur complet măsoară 2,5 km, echipa Dementor a arătat ce se poate face cu câteva din motocicletele de off-road KTM. La finalul competiției auto, Sidonia Tatoiu – debutantă în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, a participat la Rally Show pe un Subaru Impreza N12 ocupând un mertios loc patru în duelul grupei H+K – s-a alăturat show-ului făcut de echipa Dementor lăsând mașina pentru o demonstrație cu ATV-ul KTM 525 XC.

Dan Tatoiu a încins atmosfera când a coborât din mașina pe care a pilotat-o în cadrul competiției și a urcat în șaua unor motociclete precum KTM 450 EXC, KTM 250 EXC Six Days, KTM 250 SX-S. În showul demonstrativ, Dan a fost însoțit de Adrian Răduță, dublu campion est european de motocross, care a evoluat pe un KTM 350 SX-F, de Ciprian Popescu care a evoluat pe un KTM 250 SX-S și de Julian Răduță, care deși este campion național de motocross, a surprins publicul cu evoluția sa pe atv-ul KTM 525 XC.

De-a lungul zilei a doua din Dementor Rally Show, piloții Dementor au realizat și evoluții demo în paralele pe ATV-uri KTM 525 XC, dar și o serie de trick-uri aflându-se în șaua unor modele precum KTM 350 SX-F, KTM 300 EXC sau KTM 250 SX-S.

Pentru ca publicul să guste cât mai mult din acest show de motorsport, în manșele de calificare în care o mașină nu avea pereche, fiind înscris în competiție un număr impar (cum a fost cazul grupei A) sau pentru că de-a lungul evoluțiilor au fost avariate (grupa N, grupa N2 și grupa H+K), piloții Dementor au pornit pe traseu în paralele cu mașina de raliu. Și pentru că circuitul era unul de rallycross mașinile au fost avantajate, însă la capitolul spectacol balanța a înclinat net în favoarea motocicletei sau a ATV-ului.

Deși este câștigător al Campionatului de Raliuri al României atât în 2009 cât și în 2010, Gergo Szabo nu a rezistat tentației când a văzut motocicletele prezente la Dementor Rally Show. Pilotul maghiar a ales să urce în șaua KTM-ului 350 SX-F, pilotat de Adrian Răduță în Campionatul Est European de Motocross. Prin evoluția sa pe două roți, Szabo a reușit să își surprindă colegii din campionatul de raliuri dovedind că se descurcă și pe motocicletă nu doar la volan.

Premiile Dementor

Pentru că fondatorul Dementor, Dan Tatoiu, a dovedit în 2010 că este un pilot polivalent, trecând la volanul unei mașini de raliu după o carieră de peste 20 de ani în sportul moto, la Dementor Rally Show echipa Dementor KTM a acordat distincții altor doi piloți polivalenți. Este vorba despre Adrian Răduță și Gergo Szabo. Adrian Răduță, multiplu campion de motocross, a evoluat în prima zi a Dementor Rally Show în competiția mașinilor utilizând o Dacia Logan, pe care a concurat și în două etape din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Iar Gergo Szabo, un titrat pilot de raliuri care este și endurist, a lăsat pentru câteva minute lupta de la Grupa N a Dementor Rally Show părăsind volanul Mitsubishiului Lancer Evo IX pentru o evoluție demo pe un KTM 350 SX-F.

Cei care au încercat să imite figuri din motocross freestyle folosind mașina, au primit din partea echipei Dementor KTM titlul de freestyleri. Este vorba despre piloții Adrian Răduță, Bogdan Năstase, Marius Herăscu, Octavian Popa și Alex Krepelka.

Câștigătorii Dementor Rally Show (lupta pentru titlu de campion al campionilor în sportul auto)

1.         Grupa N  – David Botka

2.         Grupa A – Danny Ungur

3.         Grupa N2 – Vali Porcișteanu

4.         Grupa H+K – Titi Aur

Dementor KTM – Your Actions Shop

Dementor este dealer unic KTM pentru România și și-a propus ca prin acțiunile sale să aducă publicul mai aproape de motociclisim și de gama produselor constructorului austriac, care pe lângă motociclete mai include atv-uri și mașinile X-BOW.  Showroom-ul Dementor KTM este situat în București pe Șos. Pipera la Nr.48.

Credit foto: Simcat