DREPT LA REPLICA: Continuarea Citroën Racing Trophy in 2011

In legatura cu articolul ” Citroen Racing Trophy continua si in 2011”  publicat azi, 14 martie 2010, am primit urmatorul drept la replica din partea Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, al carui continut vi-l redam in integralitate.

Conducerea Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS) a luat la cunostinta comunicatul transmis in data de 13 martie a.c de  Citroën Romania prin care anunta continuarea proiectului Citroën Racing Trophy si in 2011, in cadrul Campionatului National de Raliuri Dunlop.

FRAS apreciaza orice initiativa de a incuraja practicarea sportului cu motor pe patru roti in Romania, atata timp cat aceasta respecta regulamentele de organizare si desfasurara a competitiilor nationale organizate sub egida FRAS.

In sprijinul acestor demersuri, in Adunarea Generala din data de 18 decembrie 2010 s-a decis reducerea taxei pentru genul acesta de competitii de la 5.000 euro la 3.000 euro. In plus, pentru a fi aprobata organizarea respectivei competitii este nevoie de regulamentul de organizare si regulamentul tehnic, care trebuie aprobate de catre Consiliul Federal.

Citroën Romania nu a facut nici un demers catre FRAS, nu a depus la secretariatul Federatiei nici macar un document de informare prin care sa isi anunte intentia de a organiza in continuare Citroën Racing Trophy in cadrul Campionatului National de Raliuri Dunlop.

In comunicatul de presa transmis de Citroën Romania se mentioneaza faptul ca vor fi premiati sportivii care concureaza la grupa A, insa conform reglementarilor FIA la care FRAS  s-a aliniat, grupa A nu mai exista.

Consideram ca pentru a putea fi anuntata organizarea Citroën Racing Trophy trebuie facute demersurile necesare pentru organizarea in conditii oficiale si de echitate fata de competitiile asemanatoare.

 

Elena HIRTAN

PURTATOR DE CUVANT