Modelul Cruze ia cu asalt Campionatul Mondial de Turisme in deschiderea unei noi ere

  • Sezonul 2011 debutează în Curitiba cu reguli noi
  • Noul model Cruze 1.6 turbo este gata de acţiune după testele intensive din timpul iernii
  • „Cacá” Bueno se alătură lui Muller, Huff şi Menu în startul sezonului brazilian

ZURICH / WELLINGBOROUGH. – Să-nceapă cursele WTCC 2011!  La doar trei luni şi jumătate de la sfârşitul sezonului, campionatul mondial de turisme revine pentru încă un an de curse palpitante. 2011 va reprezenta începutul unei ere noi pentru WTCC, deoarece este introdus un set nou de reguli tehnice şi se trece la motoarele 1.6 turbo pe benzină, alese ca noul standard pentru campioni, pentru a reflecta tendinţa actuală către motoare mai mici, cu emisii reduse şi consum mai scăzut de carburant. Aceasta nu va fi singura schimbare din 2011 în cadrul WTCC. De asemenea, va fi adoptat un nou sistem de calificare, conform căruia primii 10 timpi din Q1 vor reprezenta, în ordine inversă, grila de start din cursa 2.

După campania de mare succes din 2010, în care a câştigat titlul la categoria Piloţi şi Producători, Chevrolet este gata să înfrunte noile provocări. În paralel cu angajamentul său de a participa la curse, echipa a lucrat foarte mult în 2010 pentru a proiecta şi construi noul motor 1.6 turbo, lucru pe care l-au realizat în mai puţin de nouă luni, un adevărat record al departamentului de motoare al RML condus de Arnaud Martin. Modelul Cruze în sine a suferit modificări în proporţie de 70%, precum montarea noului motor, mai mic ca mărime dar cu o putere şi un cuplu sporite. De asemenea, a fost modificată şi tehnologia multor alte elemente, de la sistemele de răcire şi auxiliare la suspensiile faţă, frâne, caracteristicile aerodinamice şi distribuţia generală a greutăţii autovehiculului.

Septembrie 2010 a marcat începutul unei faze decisive de dezvoltare şi testare. Înaintea cursei de la Curitiba care va deschide acest sezon, au fost efectuate teste care au însumat 4500 km, spre mulţumirea piloţilor şi inginerilor. Chevrolet a fost primul producător de la WTCC gata de curse cu noul autovehicul şi sperăm ca experienţa câştigată să ne ajute să îndeplinim obiectivele de fiabilitate impuse de noile reguli, care permit doar o schimbare de motor per autovehicul în 2011.

Piloţii participanţi nu au fost schimbaţi, conform unuia dintre cele mai vechi principii din sportul cu motor: nu schimba niciodată o echipă câştigătoare! În calitate de Campion mondial, Yvan Muller conduce un autovehicul cu numărul 1 pe caroserie, în timp ce Rob Huff, recrutat recent de publicaţia The Sun pentru a scrie articole despre WTCC de-a lungul întregului sezon, va fi numărul 2. Alain Menu va fi numărul 8, întrerupând intenţionat ordinea numerelor pentru a se prezenta cu „numărul norocos” al lui Louis Chevrolet în acest an centenar foarte special pentru Chevrolet.

Chevrolet va participa în Brazilia şi cu un al patrulea autovehicul, uşor de recunoscut după neobişnuita culoare portocalie, acesta fiind încredinţat eroului local Carlos „Cacá” Bueno. Datorită susţinerii oferite de iCarros şi Itaú Bank, asul campionatului brazilian de 34 de ani va avea posibilitatea de a străluci în faţa publicului de acasă, în cadrul celei de-a doua curse a sa cu modelul Cruze, după debutul la WTCC în etapa de la Brands Hatch de anul trecut.