Sparco Wheels isi consolideaza pozitia pe piata jantelor de aliaj

 

 

Lumea competitiilor auto este familiara cu brandul Sparco de multa vreme, prin accesoriile de concurs gen costume de piloti, casti, manusi, scaune ergonomice si multe altele.

De doi ani, Sparco s-a lansat si in domeniul jantelor de aliaj, pastrandu-si caracterul sportiv, de competitie si tuning. Pentru a suplini lipsa de experienta in acest domeniu dar si pentru a fi competitiv de la inceput, Sparco si-a unit eforturile cu celebra OZ Racing, liderul mondial de necontestat al jantelor de aliaj premium si de competitie.

Din aceasta colaborare s-a nascut Sparco Wheels, care a lansat prima colectie de trei modele in 2009 si a imbunatatit-o anul acesta cu inca doua noi modele, Assetto Gara si RTT524. Toate jantele din colectie au omologarea TUV, cel mai inalt standard european de certificare a calitatii si omologarea RAR.

Modelul Assetto Gara se vrea a fi o janta cu pronuntat specific italian. Incepand de la nume, (care in traducere inseamna ‘alura de curse’) continuind cu forma tipica de janta sportiva si terminand cu greutatea redusa, à la OZ Racing, aceasta janta se adreseaza unor aplicatii de nisa gen Honda Civic Sport sau Subaru Impreza. Soferii pasionati care-si vor incalta bolidul cu aceasta janta vor aprecia look-ul deosebit dat de finisarea Matt Black si conceptul cu 10 spite curbate spre exterior, definit in lumea curselor ca ‘tehnic’.

Modelul RTT524 este o janta mai de clasa, mai aristocrata prin forma cu cinci spite si muchiile taiate ascutit ca diamantul. Janta este un tribut adus designului auto japonez, cu forme distincte si creatii ingineresti speciale, cum ar fi in acest caz Under Cut, adica curbura de sub spita, la imbinarea cu peretele interior al jantei. Aplicatiile pentru acest model sunt diverse, de la modelele japoneze sport gen Mazda 3 pana la limuzine gen BMW seria 3 sau Audi A4.

In concluzie, jantele Sparco sunt o aparitie deloc de neglijat, aducand impreuna numele a doua mari branduri auto after-market, Sparco si OZ Racing si contribuind la o segmentare mai clara a domeniului jantelor de aliaj, cu un accent pe partea de aducere in strada a conceptului racing/drifting/tuning.

 

Mai multe detalii puteti afla vizitand site-urile:

www.jantealuminiu.ro

www.ozracing.com

www.sparco-wheels.com