Lupta pentru podium si matematica

 

Raliul Moldovei-Comfert are toate atributele unei finale pentru Campionatul National de Raliuri Dunlop 2011. Matematic vorbind, disputa este deschisa pentru fiecare dintre cele trei pozitii ale podiumului. Cum stau calculele hartiei, aflati din randurile urmatoare, nu inainte de a va preciza ca ele sunt valabile nu doar in ierarhia absoluta, ci si la Clasa 3.

 

Locul 1

Ecuatia disputei pentru titlu este extrem de simpla. Bogdan Marisca are neaparata nevoie de victorie pentru a mai avea sanse la cununa cu lauri, conditia fiind insa ca Porcisteanu sa se claseze mai jos de locul 8. In orice alte conditii, pitesteanul este campion national absolut pentru prima data in cariera.

 

Locul 2

Daca Marisca ia titlul, pozitia secunda ii revine automat lui Porcisteanu. Daca, in schimb, Vali este campion, avem parte din nou de o disputa in doi, de data aceasta intre Marisca si Girtofan. Diferenta dintre cei doi fiind insa de 15,50 puncte, evident, Giri are nevoie de o conjunctura favorabila. Astfel, in eventualitatea unei victorii a brasoveanului, Bogdan trebuie sa acumuleze maximum 8 puncte (sa se claseze mai jos de locul 5), iar daca acesta va ocupa locul 2, sa se situeze sub locul 8.

 

Locul 3

Din nou lucruri destul de simple. Daca Giri il va devansa pe Marisca, atunci este clar ca pilotul clujean va obtine bronzul. In caz contrar, matematic, brasoveanul se dueleaza cu Marco Tempestini si Gergo Szabo. Trebuie spus insa ca fiecare dintre rivali are neaparata nevoie de victorie si de o clasare a lui Girtofan mai jos de locul 8.