Noutati de la Raliul Brasovului 2011

Conform tradiţiei, „Tess Rally 2011” a fost inaugurat cu o conferinţă de presă, în Salonul „Albastru”, pus la dispoziţie de gazda tradiţională a acestei curse la Braşov, Hotelul „Aro Palace”. La întâlnirea cu reprezentanţii media, veniţi în număr mare, deşi nu a fost vorba de fotbal, au fost prezenţi oamenii fără de care această tradiţională cursă de la poalele Tâmpei nu ar fi avut loc.

Primăria susţine sportul la Braşov

O delegatie a pilotilor, formata, printre altii, din Marco Tempestini, Bogdan Marisca, Dan Gartofan si Titi Aur, in frunte cu Bela Stoica, organizatorul Tess Rally 2011,  a fost invitata de George Scripcaru, primarul Brasovului, la Primarie, pentru a discuta despre sportul cu motor. Pilotii i-au multumit primarului George Scripcaru pentru deschiderea aratata automobilismului romanesc, mai ales ca Brasovul, este, daca se poate spune asa, leaganul raliurilor din Romania. „Este doar inceputul. Primaria Municipiului Brasov are planuri deosebite de viitor in ceea ce priveste sportul, iar automobilismul are locul lui bine stabilit. Printre altele dorim sa continuam traditia acestui raliu si sa dezvoltam alte ramuri ale sportului auto, cum ar fi cursele de circuit” a spus George Scripcaru, care a primit o casca de pilot profesionala din partea respectivei delegatii.

 

Evident, acest raliu nu ar fi fost posibil fără sprijinul Municipalităţii, iar Gantz Miklos Sandor, viceprimarul Braşovului, prezent la conferinţă, a spus că Primăria Braşov sprijină toate manifestările sportive ce au loc în oraşul de la poalele Tâmpei. „Ne bucurăm că o asemenea competiţie, care a început prin anii ’60 este deja un eveniment de tradiţie al Braşovului. Suntem alături de organizatori, pentru reuşita acestui eveniment”, a punctat edilul.

 

Dintotdeauna alături de curse

Gelu Dumitru, prin Tess Braşov, este deja susţinătorul tradiţional al Raliului Braşovului, care, de câţiva ani, se numeşte Tess Rally. „Prin Tess, sprijin această cursă doar de câţiva ani, dar alături de organizatorii curselor din Braşov sunt de mai bine de 10 ani. Mă bucur că această cursă este o tradiţie a Braşovului, dar mai ales pentru că sunt unul dintre cei care am pus umărul la această tradiţie”, a precizat Gelu Dumitru, directorul general de la Tess Braşov.

Raliurile şi „Aro Palace”

Hotelul „Aro Palace”, este, aproape dintotdeauna, gazda Raliului Braşovului, cursă devenită acum Tess Rally. Alături de „Cerbul de Aur”, se poate spune că şi cursa automobilistică de la poalele Tâmpei face parte din istoria celui mai vechi şi ,mai luxos hotel din Braşov. „Lumea raliurilor este ca o castă închisă, care se ghidează după regulile ei. Este o onoare pentru noi că facem parte din acestă lume. «Aro Palace» este alături de de organizatori, mai ales că în aceste vremuri nu este foarte uşor să organizezi un asemenea eveniment”, a spus Gabriel Florescu, director la „Aro Pallace”.

Emoţii mari la Kampur


Compania Braşoveană Kampur Service a recidivat şi a venit, pentru al doilea an consecutiv alături de Tess Rally. „Suntem din nou la raliu. De această dată, în dublă calitate. Susţinem evenimentul, dar avem şi un echipaj înscris la start. Emoţiile vor fi mari, pentru că vrem ca totul să fie ok”,a spus Dragoş Nica, director la Kampur Service.

 

„Tess Rally” sau Monte Carlo de România


Reprezentantul piloţilor la conferinţa de presă a fost braşoveanul Dan Gârtofan, omul care s-a impus de 3 ori la poalele Tâmpei. „Sunt fericit că mă aflu aici, alături de aceiaşi oameni pe care îi văd în fiecare an. Înseamnă că la Braşov este o treabă serioasă şi organizăm o cursă deosebită. De altfel, unii dintre colegii mei comparau «Tess Rally» cu Raliul de la Monte Carlo”, a spus Gârtofan.

 

Mulţumirea organizatorului


Bela Stoica, omul care de 11 ani organizează cursele auto de la Braşov, le-a mulţumit celor care îl susţin, iar apoi a precizat: „Probele speciale se prezintă foarte bine dacă ne referim la carosabil. Este bine că a reintrat în concurs şi proba de la Pârâul Rece, fiindcă vom avea parte de un plus de spectacol“, care a continuat: „Mă bucur că avem 55 de echipaje înscrise la start. Sper din tot sufletul că aceşti băieţi minunaţi vor găsi resursele necesare pentru a participa şi la celelalte curse”.