La nici 18 ani Bogdan Cornea este liderul Cupei Dacia

•             La doar al doilea său raliu în Cupa Dacia, Bogdan Vlad Cornea, unul dintre piloții care nu au împlinit încă 18 ani, izbutește să câștige o probă specială

•          Ziua secundă propune 5 secțiuni competitive. Startul pe PS2 este programat la ora 11:24, iar sosirea primei mașini la 17:45

 

 

La Tg.Mureș, atunci când consemnam debutul său în CNRD 2011, întrecere derulată sub egida FRAS, și în Cupa Dacia, Bogdan Vlad Cornea a avut o prestație consistentă, izbutind să termine al treilea în întrecerea debutanților. Ei bine, iată, în Superspeciala Polus Center, proba de început a Raliului Clujului, el a demonstrat că nu a fost vorba de un rezultat întâmplător, reconfirmându-și talentul. În fața miilor de spectatori care au profitat de vremea foarte frumoasă pentru a asista la demonstrația de măiestrie a echipajelor înscrise în competiție, Cornea a fost cronometrat în 1:22,9 și a izbutit să câștige prima “specială” a carierei.

 

 

Pe locul secund, la trei zecimi distanță, s-au clasat două echipaje. Primul este cel al campionului în exercițiu, Viorel Ivan. Acesta din urmă își reconfirmă intenția declarată de a recupera handicapul creat de abandonul de la Brașov și faptul că este unul dintre favoriții la victorie în runda de la Cluj, una în care, de altfel, s-a impus și la precedenta ediție. Cel de-al doilea echipaj creditat cu timpul de 1:23,2 este cel compus din Ioan Mihuț și Thomas Câmpean.

 

 

Ziua decisivă este însă cea de azi, atunci când, cu siguranță, vom vedea o altă față a liderului clasamentului la zi, Bogdan Năstase, care este abia al patrulea (la egalitate cu un alt puști extrem de talentat, Simone Tempestini), dar și a lui Adrian Dragan, Spartacus Popa, Sebastian Gioarsă, Octavian Tîrnovean sau Florin Tincescu, piloți care au luptat pentru podium în rundele precedente.

 

 

 

Programul zilei a doua, sâmbătă 28 mai


 

Ziua secundă debutează la ora 10:01, atunci când este programat startul oficial, pentru ca, la ora 10:21 sa fie consemnată intrarea primei mașini în parcul de service. Iată și programul probelor speciale:

 

 

PS 2 Garbau– prima mașină 11:24

PS 3 Rasca 1– prima mașină 11:42

PS 4 Marisel 1– prima mașină 12:40

PS 5 Rasca 2 – prima mașină 14:53

PS 6 Marisel 2– prima mașină 15:51

Sosire (Piața Unirii, Cluj) – prima mașină 17:45

One thought on “La nici 18 ani Bogdan Cornea este liderul Cupei Dacia”

  1. Cornea Bogdan este un baiat de nota 10000 multa lume il sprijina cu toate are un talent deosebit…Eu una sunt foarte foarte foarte mandra de el niki un baiat la 17 ani nu ar face asa ceva cum a facut el..Cornea Bogdan are multa adrenalina in el …imi place foarte mult sa merga pana la extrem..

Comments are closed.