Ds3 R3 este vedeta la Raliul Sibiului

Simone Campedelli care concureaza, in premiera in Romania, cu modelul Citroën DS3 R3 va lua startul ca invitat  special in Citroën Racing Trophy Romania la Raliul  Sibiului. Tot la prima etapa  pe  macadam  din  competitia  interna  2011  vor  lua  startul  si  Norbert  Bereczki,  Vlad Cosma,  Tihomir  Stratiev   si  Ekaterina  Stratieva,  pilotii  inscrisi  in  Citroën  Racing  Trophy Romania in 2011. Cei patru, care concureaza cu modelul Citroën C2-R2 MAX, se vor lupta,
din nou, pentru premii totale de 6.800 Euro.

 

 

Simone Campedelli, pilot oficial Citroën Racing, va lua startul cu modelul Citroën DS3 R3 la Raliul Sibiului, prima etapa pe macadam din acest sezon. Atat pentru italian, cat si pentru modelul DS3 R3, aceasta este prima cursa din Romania. „Deabia astept sa luam startul in  Raliul Sibiului. Vrem sa demonstram  potentialul  noului  model  si  cred  ca  aici  este  o  ocazie  excelenta.  Desigur,  nu  vom concura pentru premiile din Citroën Racing Trophy Romania, dar sper sa obtinem un rezultat  bun”, a spus Simone Campedelli, inaintea startului in Raliul Sibiului.

 

Am  vrut  sa  profitam  la  maxim  de  parteneriatul  dintre  Citroën  Romania  si  organizatorii  Raliului Sibiului si tocmai de acea vom veni cu trei modele Citroën DS3 R3. Unul va lua startul in raliu, iar celelalte doua vor fi folosite  pentru o sesiune speciala de teste cu pilotii din Citroën Racing Trophy Romania”,  a  spus  si  Jean  Francois  Lienere,  responsabilul  departamentului  competitii  clienti  din cadrul Citroën Racing.

 

Dupa  etapele  de la  Brasov, Targu  Mures si  Cluj, pilotii  din Citroën  Racing Trophy sunt  pregatiti pentru prima etapa pe macadam din acest sezon: Raliul Sibiului. Obiectivul pentru aceasta etapa: inca o victorie in  clasamentul masinilor cu tractiune pe doua roti. Cu doua victorii in clasamentul masinilor  cu  doua  roti  motrice,  Norbert  Bereczki  ramane
cel  mai  bun  pilot  din  Citroën  Racing Trophy Romania. „Am abandonat la Cluj din cauza unor probleme electrice, dar am trecut peste acest incident. Sper sa ne acomodam cat mai repede pe macadam si sa reusim sa castigam si  acest  raliu”, a spus Norbert Bereczki, castigatorul etapelor de la Brasov si Targu Mures.

 

 

Dupa rezultatul senzational inregistrat in fata propriilor suporteri, locul 5 in clasamentul general si locul  1  la  doua  roti  motrice,  Vlad  Cosma a  luat  startul  si  in  Yalta  Rally,  etapa  din  IRC  unde  a terminat pe locul 11 in clasamentul general si pe doi la doua roti motrice, si in Serbia Rally.

 

In sfarsit macadam. Sibiul este cred raliul pe care majoritatea concurentilor il asteapta inca de cand se  termina  editia  precedenta,  pentru  atmosfera  din  parc,  pentru  proba  de  noapte,  pentru superspeciala, pentru tot. Dupa o jumatate de sezon pe asfalt si cu rele, dar mai ales cu evolutii bune, trecem pe suprafata noastra favorita, unde avem asteptari si mai mari. Ne-am pregatit bine pentru Raliul Sibiului si masina este gata de start. Din punct de  vedere sportiv, etapa de la Sibiu este atipica in care cuvantul de lege este menajarea. Ne dorim sa mergem cat de bine se poate dar fara sa stricam masina, si sa ajungem cu bine la final”, a spus Vlad Cosma.


 

Pentru Tihomir Stratiev prima etapa de macadam din acest sezon este doar a doua cursa din cariera disputata  pe  aceasta  suprafata.  „Ma  simt  din  ce  in  ce  mai  bine  in  Romania,  iar  lupta  din  acest campionat  este  foarte  stransa.  Nu  avem  experienta  pe  macadam,  dar  sunt  sigur  ca ne  vom acomoda repede”, a spus Tihomir Stratiev, care a confirmat deja ca va lua startul si in etapele pe macadam incluse in Citroën Racing Trophy Romania, chiar daca pana acum nu a concurat decat la un singur raliu pe aceasta suprafata.

 

 

 

Croatia Rally, Raliul Clujului, Yalta Rally, Serbia Rally si acum Raliul Sibiului. Ekaterina Stratieva a avut un  program extrem de  incarcat  in competitiile din Europa si  este pregatita sa continue lupta in Citroën Racing Trophy Romania. „Este o oportunitate fantastica sa pot participa la atatea curse in acest sezon. Acum urmeaza Raliul Sibiului care, la fel ca celelalte etape din Romania, este unul complet nou pentru mine. Voi incerca sa-mi intru in ritm cat mai repede si mi-ar placea sa  ne  luptam  pentru  un  loc  pe  podium.  Stiu  ca  vom  avea  de  infruntat  o  concurenta  foarte puternica, dar vom incerca sa obtinem un rezultat cat mai bun”, a spus Ekaterina Stratieva.