A doua participare în CNR Dunlop

Cel mai tânăr pilot din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, sibianul Radu David, participă  la Raliul Aradului, etapa a VI-a a calendarului competițional 2012 la volanul unei Dacii Logan.

 

Alături de navigatoarea Mihaela Beldie, Radu David are în față al  doilea raliu al carierei care îi va aduce kilometri de experiență în drumul spre un prim rezultat. “Ne bucurăm foarte tare că vom lua startul la Arad. Pentru mine  e foarte important să acumulez cât mai mulți kilometri de probe speciale și să iau startul la cât mai multe raliuri cu putință. La Sibiu m-am bucurat doar de o parte a cursei până când planetara Loganului nostru a cedat. Din câte am văzut la recunoașteri, Aradul are un traseu  tehnic și de viteză cu o suprafață de concurs mult mai bună. Ne vom putea concentra mai bine pe pilotaj si dictare. Ne dorim în primul rând să ajungem la finalul raliului și să acumulăm experiență. Claudiu David,mi-a spus că rezultatul o să vină de la sine. Abia astept! Pe de altă parte la Sibiu pot spune că m-am acomodat în mare parte cu mașina. Acum știu exact unde pot să fiu  mai bun și cu siguranță se vor vedea progrese. Pentru etapa de la Arad avem un partener nou. Este vorba de Grup West Premium, dealer BMW în orașele Arad și Oradea. Pe lângă sprijinul material și logistic pe parcursul acestei săptămâni, Grup West Premimum ne-a pus  la dispoziție și o mașină pentru a efectua recunoașterile traseului de la Arad. Le mulțumesc  și celorlalți parteneri- BCR Leasing, Colina Motors și Continental pentru că au fost de acord să ne susțină și la această etapă. De asemenea, le mulțumesc părinților mei fără de care tot ceea ce fac acum rămânea doar un vis, și tuturor prietenilor din jurul nostru care ne sunt aproape.”  

 

Michael Bulzan, proprietarul Grup West Premium Arad, spune că parteneriatul cu un pilot de numai 17 ani este un pas firesc, dat fiind potențialul de care dă dovadă Radu David. “Ne face o mare plăcere să fim alături de echipajul Radu David și Mihaela Beldie care vor participa weekend-ul acesta la Raliul Aradului. Am urmărit cu entuziasm evoluția recentă a acestui tânăr pilot și suntem convinși că are în față o cariera de excepție, mai ales că este îndrumat de cunoscutul pilot și trainer internațional autorizat BMW, Claudiu David și de co-pilotul acestuia, Mihaela Beldie. Colaborarea noastră cu Claudiu și Mihaela este deja de tradiție și astfel noul parteneriat cu Radu David este cu atât mai potrivit pentru noi ca dealeri BMW.” 

 

Experimentata navigatoare Mihaela Beldie știe că Radu are nevoie de kilometri în concurs pentru a se perfecționa și obține rezultatele așteptate.

 

Mihaela Beldie: “Participarea noastră la Raliul Aradului face ca la sfârșitul acestei săptămâni   să ne bucuram de încă 125 de kilometri de probe speciale   din care Radu va avea de învățat foarte multe.   Venim de la un raliu dur, solicitant pentru mașina de concurs la un raliu cu  probe de mare viteză și tehnice. Cu siguranță acest gen  de probe speciale vor însemna o nouă experiență importantă pentru Radu.  Mă bucur pentru că la start se vor afla o parte dintre pilotii din campionatul Ungariei pe care îi cunosc foarte bine.” 

 

Raliul Aradului este a șasea etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, etapă ce figurează și în calendarul Campionatului maghiar. Raliul începe vineri, 17 august cu Superspeciala din apropierea Aradului. Sâmbătă se vor alerga alte 10 probe speciale însumând aproape 123 de kilometri.