Punctam la capitolul experienta

Aflat la cel de-al doilea raliu din cariera, tanarul pilot Radu David nu reuseste din motive tehnice sa ajunga la finalul celei de-a sasea etape a Campionatului National de Raliuri Dunlop. Alaturi de navigatoarea Mihaela Beldie, Radu trebuie sa se multumeasca cu experienta acumulata pe mai bine de trei sferturi din cursa. Un pivot distrus la Loganul de competitie l-a scos din joc cu o proba speciala inainte de finish.

 

Motivat, Radu David stie ca experienta vine cu fiecare metru de drum parcurs in conditii de concurs. Nesansa de la Arad nu a facut decat sa-l motiveze in plus: “Am asteptat cu nerabdare sa luam startul din nou in CNR. Pentru mine a fost al doilea raliu din cariera pe care mi-o doresc in acest sport, iar obiectivul nostru a ramas acelasi. Cat mai multi kilometri de proba speciala parcursi. Pentru a ne indeplini acest obiectiv am fost prudenti si am abordat totul progresiv, imbunatatindu-ne timpii de la o proba speciala la alta. Atmosfera in masina a fost foarte buna si am simtit un real progres fata de etapa de la Sibiu. Aportul co-pilotului meu joaca un rol determinant. Mihaela este dedicata 110% si sunt constient ca experienta ei imi usureaza cu mult debutul in raliuri. Cu ajutorul lui Claudiu David am pregatit totul cu multa atentie inainte de cursa si mi-a explicat foarte clar ce am de facut pe fiecare metru din traseul de concurs. Pentru aceasta etapa am beneficiat de o masina de recunoasteri perfecta, un BMW X1 oferit impreuna cu tot suportul logistic de catre Grup West Premium – Arad.

Am avut conditii perfecte pentru recunoasteri si suportul oferit de ei  ne-a ajutat enorm sa notam fiecare capcana a traseului.  Acum mi-am dat si eu seama, comparand cu Loganul bunicului meu de la Sibiu, cat de importanta este masina de recunoasteri! Raliul Aradului a reprezentat pentru mine o noua experienta. Probele speciale de aici au fost cu totul si cu totul diferite fata de cele din Raliul Sibiului. Am invatat aici sa ascult si mai bine dictarea. Am fost  nevoit sa ma concentrez si mai mult pe latura aceasta pentru ca foarte multe viraje au fost, asa cum spunem noi, mascate.   Am invatat cum se piloteaza pe un traseu rapid si cu un macadam bun, fata de un macadam foarte dur unde viteza de deplasare este preponderent mica si medie.   Linia de sosire in schimb se lasa asteptata pentru Raliul Tara Barsei, care urmeaza. La Arad  cu doar o proba speciala inainte de finish, pivotul rotii stanga a cedat si am fost nevoiti sa ne oprim. Deja am inceput pregatirile pentru urmatorul raliu unde pastram acelasi obiectiv, cel de a invata si de a acumula cat mai multa experienta.  Doresc   sa le multumesc partenerilor Colina Motorsport, BCR Leasing, Continental si Grup West Premium – Arad pentru ca au incredere in noi. Multumesc si familei mele care a facut eforturi considerabile ca sa putem lua startul la Arad.”

  

Mihaela Beldie: Mare parte din obiectivul nostru a fost indeplinit! Am parcurs 80 la suta din raliu si am intampinat situatii de care Radu inca nu se lovise si din care a avut de invatat. Asta  e foarte bine si benefic pentru el. Faptul ca timpii lui s-au imbunatatit de la o trecere la alta, ma bucura foarte mult. Ne-am facut datoria cu seriozitate si profesionalism, ceea ce o sa facem si mai departe. 

 

Credit foto: Rares Fetean