Raliul Aradului gata de start!

 

Pregatirile pentru Raliul Aradului 2012, etapa a 6-a a Campionatului National de Raliuri Dunlop, competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, au intrat pe linie dreapta, pana la startul cursei ramanand ceva mai mult de 20 de zile. Este timp suficient, speram, pentru ca echipajele ce au iesit mai „sifonate” de pe macadamul sibian sa isi repare bolizii, intrucat cursa aradeana are un farmec aparte, iar probele speciale sunt pe placul pilotilor, dar si al spectatorilor.

 

Si daca un lucru a mers bine, adica editia din 2011 s-a ridicat, din toate punctele de vedere la asteptarile concurentilor, organizatorii au decis sa nu schimbe nimic. Adica, raliul incepe vineri, de pe kartodromul Vik Power din Arad, cu Superspeciala , care, la fel ca si anul trecut, va avea o suprafata mixta (macadam si asfalt) si continua a doua zi, sambata, cu restul de 10 probe speciale, adica „triungiul” Sistarovat-Zabalt-Lalasint, care va fi parcurs de doua ori, la care se adauga alte doua treceri pe Conop si pe „regina raliului”, Nadas. Singura diferenta fata de anul trecut este ca aceste speciale au fost botezate dupa numele sponsorilor, astfel: Sisitarovat – „Selin’s”, Zabalt – „Dental Star Clinic”, Lalasint – „Dunlop”, Conop – „Hansen”, Nadas – „Astra Vagoane Calatori”.

 

Etapa comuna in Romania si Ungaria

 

Si in acest an etapa de la Arad va conta in Campionatul de Raliuri al Ungariei, pentru ambele divizii. Adica, la start se estimeaza ca vor fi 25 de echipaje, din ORB etapa (etapa a IV-a Campionatul National) si 10 din Rallye 2(etapa a III-a in liga secunda). Adica, pe langa bolizii adevarati (modele S2000 sau R4), pe macadamul aradean vor fi si acei frumosi nebuni cu batranele lor Lada, pentru care nu conteaza decat competitia, „fierul” avand mai putina importanta. Asadar, la Arad se anunta, inca de acum, un adevarat spectacol automobilistic, lupta dintre piloti, pe probele speciale, pentru victorie, fiind acerba.

 

Raliul Aradului 2012– date tehnice si documente oficiale

 

Lungime TOTALA raliu : 494,2 km
Numarul probelor speciale: 11
Lungime TOTALA probe speciale: 125.20 km

Suprafaţa de concurs: macadam

 

regulament_particular Arad 2012

 

plan_orar_CNR_ORB_ROHU

 

plan_orar_Rallye2_ROHU