Victorie muncita

Raliul Aradului, cea de-a şasea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2012, s-a desfăşurat în perioada 17-18 august 2012, ca etapă comună pentru campionatele naţionale din România şi Ungaria, aliniind la start 65 echipaje. Cu o lungime totală de 494,20 km, competiţia s-a disputat pe 11 probe speciale de macadam, cu o lungime de 125,20 km. Pentru BCR Leasing Rally Team, Raliul Aradului a marcat o nouă victorie la echipe, asigurând şi câştigarea titlului de Campion Naţional la clasa 3 şi la clasa 5.

 

Înaintea etapei de la Arad, echipajele BCR Leasing Rally Team conduceau clasele la care concurează. Valentin Porcişteanu recâştigase prima poziţie a clasamentului general, fiind lider la clasa 2, Edwin Keleti ocupa prima poziţie a clasei 3, Alex Filip conducea clasa 5, iar Bogdan Năstase ocupa poziţia a patra a clasei 9. Totuşi, abordarea celei de-a şasea etape a CNR a fost una obiectivă din partea BCR Leasing Rally Team, prezenţa mai multor modele S2000, extrem de rapide, anunţând o luptă interesantă şi deloc uşoară.

 

Valentin Porcişteanu şi Dan Dobre au fost în grafic în prima parte a raliului, fiind „pe podium” până pe PS6, când a survenit o pană, consumatoare de timp. După care au mers la recuperare, într-un ritm foarte bun, locul 6 obţinut de aceştia în clasamentul general aducând puncte importante pentru echipă.

 

Raliul Aradului pentru noi nu a început aşa cum ne-am dorit. Ritmul pe care l-am avut la parcurgerea primelor probe a fost unul care nu ne reprezintă. Fiind prima maşină pe drum şi suprafaţa extrem de alunecoasă, urma ca noi să curăţăm drumul. Comportamentul maşinii a fost unul extrem de dubios, glisând exagerat în toate părţile. Înainte de a doua buclă, problema s-a rezolvat prin setarea suspensiei şi ritmul a crescut vizibil. În PS6 am avut parte de o pană, care ne-a obligat să ne oprim pe probă, deoarece mai erau de parcurs aproximativ 15 km. Cu această penalizare am coborât în clasament pe locul 13 şi până la finalul cursei ne doream să recuperăm cât puteam de mult. Singura bucurie la această cursă a fost chiar la final, unde am avut un parcurs aşa cum îmi doresc, toate mergând perfect! Acel scratch obţinut în ultima specială îmi dă încredere că vom putea lupta pentru apărarea titlului în următoarele două etape rămase de disputat. După etapa arădeană am coborât pe poziţia secundă, la egalitate de puncte cu noul lider Francois Delecour, asta însemnând că vom avea un final de sezon incendiar. Mulţumim tuturor pentru susţinere şi felicitări colegilor de echipă, alături de care am plasat BCR Leasing Rally Team din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. ”Valentin Porcişteanu

 

Problemele avute cu servodirecţia, pe ultimele două probe, au făcut ca Alex Filip şi Bogdan Iancu să piardă secunde importante, fapt care nu i-a împiedicat însă să-şi asigure titlul de Campioni Naţionali ai clasei 5, cu două etape înainte de finalul campionatului. Următorul obiectiv al lor este victoria la Două Roţi Motrice, pentru care vor lupta la etapa de la Braşov şi pentru cucerirea căreia le sunt necesare şase puncte.

 

 „A fost o cursă care mi-a plăcut, mai ales că adversarii mei erau în formă şi au mers foarte repede. Îl felicit pe Vlad Cosma pentru rezultat şi-mi pare sincer rău de abandonul lui Sebi Barbu. Cu Sebi rămas în luptă, am fi avut un final de cursă şi mai incendiar. Etapa de la Arad ne-a adus şi atingerea primului obiectiv din acest an, acela de campioni ai clasei 5. Urmează încă două etape în care vom încerca să obţinem şi victoria în clasamentul 2RM, dar şi rămânerea în top 10 FIA. Mulţumesc echipei şi sponsorilor noştri pentru susţinere, începem să ne pregătim pentru etapa următoare – Raliul Ţara Bârsei. ” – Alex Filip