Podium pentru Sebastian Stanciu la primul raliu

Weekend perfect la Brasov pentru Sebastian Stanciu si Sorin Georgescu. Echipajul sustinut de BCR Asigurari in Campionatul National de Raliuri Dunlop a obtinut la finalul Tess Rally Brasov primul podium din cariera. Aflat abia la primul sezon complet in acest campionat, Sebi s-a clasat pe locul secund la clasa 11, avandu-l in dreapta pe copilotul sau Sorin Georgescu.

 

În urma cu doi ani,  pasiunea pentru cursele de automobile a inceput sa defineasca si viziunea lui Sebastian Stanciu. Dupa un sezon si jumatate petrecut in Campionatul National de Viteza in Coasta, unde a luat startul in 25 de etape, pilotul brasovean si-a facut debutul in raliul de casa, Tess Rally Brasov. „ Odata cu debutul in Campionatul National de Raliuri mi-am indeplinit un vis. Faptul ca prima etapa a fost Raliul Brasovului, nu a facut altceva decat sa-mi sporeasca emotiile.spunea Sebi la finalul zilei de vineri. „ In prima zi am avut parte de cele mai potrivnice conditii atmosferice pe care le-am vazut la Brasov. Stratul de zapada asternut pe proba speciala Poiana Brasov a fost extrem de consistent, iar lupta contra cronometrului s-a transformat intr-o lupta de supravietuire.Rememora vineri seara copilotul Sorin Georgescu.

  

A doua zi a raliului, cea de sambata, a programat cele mai multe probe speciale, 6 din totalul de 8 urmand sa fie parcurse in aceasta zi de catre echipaje, acestea insumand 101,9 kilometri. „ Vineri am facut o eroare de calcul pe una dintre probele de legatura si am primit o penalizare de un minut.spunea Sebi, inaintea plecarii pe prima speciala a zilei. „ Sper sa ne concentram cat mai bine si sa reusim sa recuperam timpul pierdut din cauza acestei erori.” a mai adaugat acesta.

 

Pe doua din probele speciale ale zilei de sambata am obtinut timpi foarte buni, in primele zece locuri, iar acest lucru nu poate decat sa ne multumeasca.declara Sebi la finalul raliului. „Obiectivul nostru principal pentru acest raliu a fost si acela de a ne acomoda unul cu celalalt. Faptul ca am reusit o clasare pe podiumul clasei ma face fericit.a completat copilotul Sorin Georgescu, revenit in Campionatul National de Raliuri Dunlop dupa o pauza mai lunga.

 

La finalul Tess Rally Brasov, echipajul format din Sebastian Stanciu si Sorin Georgescu s-a clasat pe pozitia secunda a podiumului de la clasa 11, acesta fiind primul raliu in postura de pilot pentru Sebi. „Ma bucur extrem de mult ca am fost feriti de probleme tehnice. Nu am facut alegeri riscante de pneuri, iar acest lucru a dat roade. Le multumim spectatorilor care au indurat frigul si ninsoarea pe marginea probelor speciale si sper ca noi sa avem evolutii asemanatoare in etapele urmatoare.a declarat Sebastian Stanciu, dupa festivitatea de premiere.

 

Echipajul sustinut in acest an de BCR Asigurari, Konica Minolta, SEARCH CORPORATION si Autosolution, asteapta fanii raliurilor sa fie alaturi de ei pe probele speciale si sa se bucure impreuna la fiecare etapa de spectacolul oferit. Urmatoarea  oprire este la Timisoara, in perioada 27-28 aprilie.