Sebastian Stanciu debuteaza in Campionatul National de Raliuri

A inceput de jos asa cum era normal, totul fiind bine calculat de la inceput. Pe parcursul anului 2011 a dus o lupta nebuna cu cronometrele la fiecare etapa de viteza in coasta, reusind constant sa castige din ce in ce mai mult in duelul cu timpul. In finalul sezonului a venit si rasplata muncii depuse pe parcursul a 25 de etape, locul I la clasa H5 in ultima reprezentatie din 2011  la Rasnov.

 

In 2012 a venit momentul ca pilotul sustinut de BCR Asigurari sa paseasca in arena gladiatorilor din motorsportul romanesc. Vorbim despre Campionatul National de Raliuri din Romania, cea mai titrata competitie de motorsport din tara noastra in acest moment.  Clasa 11 este categoria unde s-a incadrat Mitsubishi-ul sau Lancer EVO VII, aceeasi masina care i-a fost fidela si anul trecut in Campionatul National de Viteza in Coasta, dar care a suferit mici modificari ale electronicii si a primit un restrictor.

 

credit foto: Andrei Tobosaru

 

Sebastian Stanciu il va avea alaturi de el in aceasta epopee pe Sorin Georgescu, un experimentat copilot, care a mai participat in Campionatul National de Raliuri in perioada 1997-2002.

 

Pentru mine raliurile reprezinta ceva nou fata de viteza in coasta. Dictarea, lucrul in echipa si prezenta unui copilot, numărul mult mai mare de kilometri de proba speciala, service sub presiunea timpului si multe altele, sunt lucruri noi penru mine. Sunt bucuros ca am alături de mine un copilot cu experiența, alaturi de care am reusit sa efectuez o sesiune de teste impreuna cu cei de la Colina. Am parcurs impreuna in jur de 60 kilometri in regim de trafic inchis, care ne-au fost de un real folos. Având in vedere ca totul este nou pentru noi, obiectivul nostru este sa terminam cursa, sa facem cat mai putine greseli si sa ne sudam ca si echipaj. Daca reusim sa facem toate aceste lucruri, putem face o figura frumoasa.declara plin de entuziasm si efervescenta Sebi.

 

De cealalata parte, vocea mult mai rationala si mai calma a lui Sorin, si-a facut simtita prezenta : “Va trebui sa consolidam increderea intre noi prima data. Sa ne obisnuim unul cu celalalt si rezultatele vor incepe sa se vada, in opinia mea, in a doua parte a campionatului. Testele au aratat ca masina este in stare foarte buna, iar echipa este foarte echilibrata, deoarece Sebi vine cu entuziasmul si adrenalina specifica varstei iar eu cu calmul si experienta acumulata. Personal revin cu placere in Campionatul National de Raliuri Dunlop.

 

Echipajul sustinut in acest an de BCR Asigurari, Konica Minolta, SEARCH CORPORATION si Autosolution, asteapta fanii raliurilor sa fie alaturi de ei pe probele speciale si sa se bucure impreuna la fiecare etapa de spectacolul oferit. Prima oprire este la Brasov, in weekend-ul care urmeaza, 30-31 martie.  

2 thoughts on “Sebastian Stanciu debuteaza in Campionatul National de Raliuri”

  1. Seba noi iti tinem pumnii si la fiecare cursa o sa primesti de la noi cate o bricheta roz….(prietenii stiu de ce!).
    Abia astept sa ne intalnim la garaj sa povestim,sa radem si ne amuzam cum vorbeste Mario cu Copilu(exmanelist)
    Ai prins-o ?
    Mihai esti invitat si binevenit oricand.

  2. :)) Merci Rica….dar a avut cineva grija sa ma tina ocupat saptamana asta 🙁

Comments are closed.