Incepe CNR

Dupa o iarna care parea ca nu se mai termina, odata cu aparitia primilor ghiocei febra pregatirilor pentru sezonul 2012 al Campionatului National de Raliuri a intrat pe ultima suta de metri. Mecanicii insarcinati cu pregatirea masinilor de concurs au facut ore suplimentare pentru definitivarea materialului de concurs inainte de startul in prima etapa a sezonului. Ultimele saptamani au fost dedicate zvonurilor, si cu greu secretele pilotilor angrenati in acest campionat au inceput sa iasa la suprafata. Intr-un final am aflat ca 59 de piloti s-au inscris la startul etapei de la Brasov, o etapa pe care multi piloti o considera “cursa de casa” din varii motive.

 

Clasa 2 va fi clasa celor mai puternice masini, acolo unde isi face aparitia dupa un an de absenta si maghiarul Czaba Spitzmuller. Campionul en-titre Valentin Porcisteanu se aliniaza la start incepand cu acest an la volanul unui Mitsubishi Evo X R4 la fel ca Szabo Gergo. Cei doi “grei” din echipa campioana in 2011 Napoca Rally Academy, Marco Tempestini si Bogdan Marisca, vor miza in acest an pe Subaru STI R4, in timp ce Dan Girtofan vine cu o noua masina, Skoda Fabia S2000.  

 

Se pare ca 2012 este anul revenirilor, piloti precum Gunther Graef, Horatiu Ionescu Cristea sau Heinz Goellner revenind in peisajul raliurilor. Vom avea totodata parte si de nume noi precum Sebastian Stanciu care dupa doi ani petrecuti in Campionatul National de Viteza in Coasta isi face aparitia in CNR la volanul aceluiasi Mitsubishi Evo 7, dar si nume cu rezonanta internationala cum este cel a lui Francois Delecour care apare pe lista de inscrieri si se pare ca va pilota un Renault Megane la clasa 3.

 

Probele incep vineri, mai exact doua probe vor avea de parcurs concurentii, prima in lungime de 10.40km, iar cea de-a doua, care va reprezenta punctul de atractie pentru spectatori, Super Speciala in lungime de 1.20km care se va desfasura pe strazile orasului Brasov. Sambata incepe cu adevarat raliul pilotii avand de parcurs 101.90km de probe speciale, un raliu ce se va desfasura in intregime pe asfalt.  

 

 Plan Orar

 

Regulamentul particular a fost si el modificat astfel :

Buletin nr.2/27.03.2012

Regulament particular :
1. Articolul 12.10 se completează cu :
       Recunoaşterea PS 2 se va face pe „pe jos (fără automobile)” joi 29 martie 2012 între orele 22:00 – 23:00. Toate echipajele participante trebuie sa fie prezente la ora 22:00, la startul probei.

2. Articolul 16.1 se modifică după cum urmează :
       16.1. Startul primului echipaj vineri 30 martie 2012, ora 16:01.