Misiune îndeplinită pentru Giri la Raliul Moldovei

Dan Gîrtofan și Eugen Rotaru au reușit să treacă cu bine peste primul test pe macadam cu „Bebelușa” Skoda Fabia S2000, Raliul Moldovei, care a avut loc la și prin împrejurimile Bacăului. Giri și Eugen au terminat pe un onorant loc 4 un raliu care a fost desemnat testelor și găsiri setup-ului perfect pentru macadam. A fost un raliu de încercări pentru noi. Din cauză că bugetul pentru repetițiile între curse este unul destul de limitat, am decis să transformăm cursa din Bacău într-una de teste. Și cred că am reușit ceea ce ne-am propus, să găsim setările optime ale mașinii pe o astfel de suprafață, iar despre locul din clasament, pot spune că nu este unul rău pentru prima evoluție a «Bebelușei» pe macadam. Sigur, conjunctural am fi putut fi mai sus, dar consider că este un rezultat corect”, a spus Dan Gîrtofan.

Giri este foarte fericit că a găsit un ritm și un setup al mașinii care îi dă speranțe pentru viitor: „Ultima probă, care ne-a plăcut foarte mult, ne-a arătat că suntem în zona în care trebuie mers cu mașina și asta ne dă speranțe pentru viitor. Acum, că avem setările optime atât pentru asfalt, cât și pentru macadam, trebuie să facem mai mult la următoarele raliuri, mai ales să găsim startul corect. Cert este că suntem pe drumul cel bun”.

 

Directorul general al mărcii Škoda în România, Vlad Rusu, a apreciat performanța lui Dan Gîrtofan la prima sa cursă cu noua mașină pe macadam: Raliul Moldovei a fost din nou un test pentru noi, fiind primul raliu pe macadam. Rezultatul este unul bun, având în vedere că raliul a fost din nou un «2-în-1», adică primii kilometri cu suspensia de macadam și asfalt în același timp. Cred că Giri a găsit spre final setarea bună a mașinii, ceea ce se vede și din timpii obținuți pe ultimele speciale. A fost un raliu frumos, atât pentru piloți cât și pentru spectatori, iar cu fiecare etapă și kilometru rulat cu mașina, o descoperim mai mult și învățăm să îi folosim potențialul”.

 

Dan Gîrtofan și Eugen Rotaru doresc să le mulțumească partenerilor principali Škoda România și Alexandrion Grup România pentru sprijinul lor, dar și celorlalți susținători, Mobil 1 prin Lubexpert România și www.prorallyperformance.ro, care au făcut posibil întregul proiect.