Program pilot de voluntariat la Raliul Moldovei 2012

Clubul Sportiv ACS Rally Spirit Oneşti condus de dl. Adrian Răspopa, organizatorul evenimentului automobilistic Raliul Moldovei-Bacău 2012, în parteneriat cu „Asociaţia de Tineret Onestin” din Oneşti va iniţia un program pilot de securizare a unei probe de raliu după modelul Campionatului Mondial de Raliuri.

 

Astfel, 30 de tineri voluntari dotaţi cu fluiere şi veste reflectorizante se vor afla pe ultimii 6 kilometri ai Probei Speciale Nevila din Moineşti, un amfiteatru natural unde se asteaptă prezenţa unui număr mare de spectatori.

 

Ne bucură faptul că putem să ne implicăm în acest eveniment, unic de altfel în judeţul Bacău. Suntem o organizaţie de tineri voluntari care în fiecare an desfaşurăm activitaţi cu caracter educativ, dar iubim foarte mult şi sportul, asa că de fiecare dată când avem ocazia, participăm cu entuziasm la astfel de manifestări. Dl. Adrian Răspopa şi echipa sa tehnică a organizat câteva sesiuni de training, la care tinerii s-au familiarizat cu măsurile de siguranţa ce trebuie luate în desfăşurarea unei probe speciale de raliu”, a declarat Vlad Ghioc, preşedintele Asociaţiei Onestin.

Rolul acestor voluntari în desfăşurarea unei etape de raliu constă în semnalizarea sonoră cu ajutorul fluierelor a apropierii fiecarui echipaj de postul pe care voluntarul îl supraveghează. Prezenţa acestor tineri este importantă pentru siguranţa spectatorilor, în special a celor ”indisciplinaţi” care traversează sau circulă pe traseu înaintea trecerii maşinilor din concurs.

 

Organizatorii Raliului Moldovei fac un apel către spectatori să respecte indicaţiile voluntarilor care vor fi prezenţi pe ultimii 6 km din PS Nevila (PS 6/9) din Moineşti. ”Îmi doresc ca aceasta iniţiativă să aibă succes şi la ediţia de anul viitor să reuşim să implementăm acest program pe toate probele Raliului”, a declarat Adrian Răspopa.

 

 

 

Raliul Moldovei Bacău – date tenice

Suprafață: macadam (80,19 %), asfalt (19,81 %)

Lungime: 382,15 kilometri

Lungime probe speciale: 116,10 kilometri (30,32 %)

 

Vineri, 25 mai 2012:

PS 1: Hemeiuş 1 – 8,40 kilometri

PS 2: Trebeş 1 – 12,20 kilometri

PS 3: Super Speciala „Centru de Afaceri Bacău” – 1,3 kilometri

 

Sambata, 26 mai 2012:

PS 4: Hemeiuş 2 – 8,40 kilometri

PS 5: Trebeş 2 – 12,20 kilometri

PS 6: Nevila – Moineşti 1 – 26,50 kilometri

PS 7: Hemeiuş 3 – 8,40 kilometri

PS 8: Trebeş 3 – 12,20 kilometri

PS 9: Nevila – Moineşti 2 – 26,50 kilometri