Proiect calendar 2013 – Raliuri si Viteza in Coasta

Asa cum scriam aseara, FRAS a confirmat astazi cele spuse de noi, cu mentiunile de rigoare. Astfel, Campionatul National de Raliuri se pare ca va avea 10 etape si clasamentul final va fi alcatuit conform sistemului N-2, adica vor conta cele mai bune 8 rezultate. Astfel, principalele modificari sunt reprezentate de reintroducerea in campionat a Raliului Deltei si al Harghitei.

 

Macadamul va domina sezonul urmator, nu mai putin de sapte raliuri urmand sa se desfasoare  pe aceasta suprafata de concurs, chiar daca doua etape dintre acestea includ si portiuni de asfalt. Astfel, doar raliurile de la Brasov, Cluj si Timisoara urmeaza sa aiba loc pe asfalt.

 

Din pacate, configuratia calendarului CNR 2013 va obliga echipajele sa stranga un buget sensibil mai mare decat cel de anul acesta. Astfel, pe langa faptul ca vor fi 10 etape, acestea nici nu sunt departajate in functie de suprafata de concurs, iar masinile vor trebui modificate de mai multe ori din configuratia de asfalt in cea de macadam si invers.

 

Pe siteul federatiei de specialitate se mai mentioneaza  “Consiliul Federal al FRAS are în vedere posibile modificări ale datelor, din mai multe cauze intre care se numara: posibilitatea de reamenajare in timp util a unora din traseele vizionate, achitarea taxelor de către unele cluburi organizatoare conform angajamentelor de plata, validarea unor competitii in calendarul international, aplicarea noului sistem la raliuri cu coeficienti si nu in ultimul rand, schimbarea formatului competitiilor propuse de Comisia Nationala de Viteza in Coasta.

La urmatoarea sedinta a Consiliului Federal care va avea loc inainte de Gala Campionilor, vor fi date publicitatii proiectele pentru calendarele competitionale 2013 la karting, offroad, rallycross, indemanare, etc.

 

Referitor la Campionatul de Viteza in Coasta, din informatiile pe care le detinem, se pare ca principalele modificari ale regulamentului constau in faptul ca vor exista doar 8 etape, care nu vor mai fi duble ca si pana acum, calificarile urmand sa aiba loc sambata, in mai multe manse iar mansele de concurs duminica, rezultatele urmand sa fie cumulate.

 

Din calendarul sezonului 2013 nu lipsesc etapele de la Bacau sau Iasi, criticate de sportivi pentru problemele de securitate si lipsa mediatizarii, si vor fi organizate de aceleasi cluburi sportive, Rally Spirit si Motor Sport Iasi.

Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, sistem N-2

Nr. crt.

Denumire

Data

Organizator

Caracteristici

Coeficient

1.

Raliul Braşovului

22 – 23 martie

C.S.AUTO BLIC

Asfalt

1,2

2.

Raliul Timişoara

12 – 13 aprilie

C.S.AMC RACING

Asfalt

1

3.

Raliul Bacăului

10 – 11 mai

A.C.S.RALLY SPIRIT

Macadam/Asfalt

0,8

4.

R.Deltei Tulcea

31 mai – 1 iunie*

C.S.SCORPION RALLY TEAM şi C.S. NAUTIC MOTORSPORT

Macadam

0,8

5.

Raliul Clujului

21 – 22 iunie

CS BMP MOTORSPOR

Asfalt

1,2

6.

R.Sibiului ERC

25 – 27 iulie**

C.S.SCORPION RALLY TEAM

Macadam/Asfalt

1

7.

Raliul Aradului

23-24 august

CS.AMC RACING

Macadam

1

8.

Raliul Ţara Bârsei

13-14 septembrie

CS AUTOBLIC

Macadam

1

9.

Raliul Iaşului

4-5 octombrie

ACS MOTORSPORT IAŞI

Macadam

1

10.

Raliul Harghita

25-26 octombrie

CS.MAXX RACING

Macadam

0,8

sub rezerva validarii traseului pana la data impusa de FRAS

** in functie de definitivarea calendarului international ERC

 

Definitivarea coeficienţilor se va face în urma prezentării rapoartelor de la Raliul Sibiului, din partea reprezentanţilor FIA.

 

Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop

Nr.crt.

Data

Localitate

Organizator

1.

27 – 28 aprilie

Drumul Poienii/Braşov

C.S. AUTOBLIC

2.

18 – 19 mai

Câmpulung Muscel

C.S.BROTHERS MOTORSPORT

3.

8 – 9 iunie

Teliu/Braşov

C.S. AUTOBLIC

4.

29 – 30 iunie

Reşiţa

C.S. ACM Reşiţa

5.

20 – 21 Iulie

Sinaia

C.S.CARPAŢI SINAIA

6.

7 – 8 septembrie*

Rânca/Gorj

C.S. AUTOCOREX

7.

28 – 29 septembrie

Râşnov

C.S. AUTOBLIC

8.

19 – 20 octombrie**

 

 

sub rezerva achitării datoriilor până la 15 decembrie 2012

** nominalizare ulterioară

 

sursa: Fras.ro