Francois Delecour – Dominique Savignoni, cel mai rapid echipaj la shakedownul Raliului Moldovei Cotnari Bacau

Raliul Moldovei Cotnari Bacau a rezervat ziua de astazi celor doua sesiuni de shakedown in care pilotii au avut ocazia sa efectueze ultimele setari ale masinilor de concurs. Incepand cu orele 12.00 si pana dupa –amiaza in jurul orelor 18:00, 23 de echipaje au luat startul pe cei 2,75 kilometri din apropierea comunei Lespezi, traseul dovedindu-se inselator pentru cateva echipaje, printre care s-a numarat si campionul en-titre Francois Delecour.

Francois Delecour

Pilotul francez a lovit usor cu roata dreapta fata a automobilului Peugeot 207 S2000 un bolovan pe interiorul unui viraj, insa sesiunea sa de teste a putut continua in conditii normale dupa cateva mici reparatii, avariile nefiind foarte insemnate. Din pacate pentru echipajul Stan Andrei/ Liviu Lacatus lucrurile au fost mult mai serioase. In urma iesirii in decor, automobilul Dacia Logan a ramas blocat intr-un sant de pe marginea probei, fiind necesara interventia masinii de tractare pentru ca acesta sa revina in parcul de service.

David Botka

Cel mai rapid echipaj pe cei 2,75 kilometri ai shakedownului a fost cel format din Francois Delecour si Dominique Savignoni, acesta fiind urmat de David Botka si Peter Mihalik la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo 9 R4. Top trei a fost incheiat de echipajul Marco Tempestini – Lucio Baggio, aflati la prima prezenta cu noul automobil de concurs, Ford Fiesta R5.

Marco Tempestini

Vineri, 13 septembrie, incepand cu ora 11:00, primii concurenti vor porni in aventura de doua zile a Raliului Moldovei Cotnari Bacau, unde vor avea de parcurs 127.48 kilometri impartiti in 11 probe speciale. In premiera pentru Romania, vineri de la ora 16:54, fanii raliurilor vor avea posibilitatea sa urmareasca in direct Superspeciala Speed Park pe posturile de televiziune TVR3 si TVR Iasi, urmand ca aceasta sa fie retransmisa de la ora 19:00 si pe postul GSP TV. Spectatorii prezenti la Bacau vor fi delectati la finalul celor doua zile cu concertele sustinute de formatiile Compact, Crush si Alexandra Ungureanu pe scena amenajata in fata Prefecturii din Bacau.

 

Raliul Moldovei Cotnari Bacau este o competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv cu sprijinul Cotnari, Pambac, Comfert, Popasul Trebes, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Bacau si Moinesti. 

 

Rezultate complete Shakedown

InscrieriEchipe

Inscrieri

StartVineri