Duelul pentru titlu continuă în Moldova

Pentru protagonistii Cupei Dacia urmeaza doua intreceri in Moldova. Prima dintre acestea este programata in acest final de saptamana in judetul Bacau, are coeficient 1, si are drept miza nu doar lupta pentru primele pozitii  in ierarhia finala a sezonului, ci si duelul pentru suprematie in Trofeul Klar Macadam. Rezumatul celor două zile de raliu va putea fi urmărit duminică, 22 septembrie de la ora 12:00 pe Dolce Sport, canalul de sport al Romtelecom.

 viorel ivan

Raul Badiu si Florinel Tincescu se aliniaza la startul competitiei despartiti de 11,4 puncte. Este ecartul care-i separa si inaintea precedentei etape, de la Arad, in conditiile in care ambii au abandonat in intrecerea amintita. Ramane de vazut acum in ce masura a reusit Badiu sa depaseasca iesirea in decor de la runda precedenta, cu atat mai mult cu cat aceasta s-a consemnat intr-un moment in care se indrepta spre victorie, si daca va reusi sa-si treaca in cont primul succes pe macadam din acest an. In egala masura, este interesanta de urmarit evolutia lui Florin Tincescu, pilotul care, cu doua victorii la activ, este lider in Trofeul Klar Macadam.

 

Invingator la Arad, Viorel Ivan a pus punct unei serii de 11 raliuri in care nu cunoscuse gustul victoriei. Evident, campionul din 2010, ocupantul pozitiei a doua in intrecerile pe macadam, vizeaza un nou rezultat pozitiv, care sa-i permita sa-si pastreze sansele la castigarea Trofeului.

 

Alti doi piloti vizeaza o pozitie fruntasa. Vlad Cosma spera sa puna punct seriei de ghinioane si sa-si treaca in cont un rezultat pe masura valorii sale, in timp ce castigatorul Cupei in 2012, Bogdan Barbu, va reprezenta, cu siguranta, un adversar de temut pentru protagonistii din acest an ai competitiei monomarca.

 

Raliul Moldovei propune 11 probe speciale (5 diferite), cu o distanta de 127,48 km, lungimea totala a competitiei fiind de 393,31 km. Ziua de joi este dedicată shakedown-ului, dupa care, la ora 20:30, toate echipajele participante la editia din acest an se vor incolona la Arena Mall si vor defila prin oras pana in zona scenei amenajate in fata Prefecturii Bacau, unde va avea loc prezentarea oficiala a acestora. Vineri, incepand cu ora 11:29 incepe disputa propriu-zisa, in program fiind cele doua treceri pe proba regina a competitiei, Pambac, in lungime de 26,22 km, si Superspeciala Speedpark, derulata pe circuitul de karting din Bacau. Sambata startul este programat la 9:45, iar sosirea la 18:16, dupa parcurgerea a opt probe speciale.