Protagonistii Cupei Suzuki au dominat din nou podiumul clasei 9

  • Toate echipajele din Cupa Suzuki au ajuns cu bine la finalul raliului;
  • Alex Mirea si Madalin Radu Arhire au castigat 6 din cele 11 probe speciale ale intrecerii la clasa 9;
  • Pentru a doua etapa consecutiv, modelul Suzuki Swift Sport termina pe locul 1 al clasei 9.

 

Echipajele care au luat startul in cadrul Cupei Suzuki, la etapa desfasurata weekendul trecut pe drumurile de macadam din judetul Bacau, au avut din nou o evolutie foarte buna si au reusit sa se claseze pe locurile 1, respectiv 3, in cadrul clasei 9, acolo unde lupta impotriva automobilelor de productie autohtona.

 

Protagonistii Cupei Suzuki s-au bucurat din nou de fiabilitatea modelului Suzuki Swift Sport dezvoltat pentru raliuri de preparatorul Wise Motorsport. Toate cele trei echipaje care au luat startul in cadrul cupei la Raliul Moldovei Cotnari Bacau au ajuns fara probleme la finalul intrecerii. Mai mult, echipajele formate din Alex MIREA – Dragos DESPINOIU si Madalin RADU  ARHIRE – Radu DUMITRIU au obtinut sase victorii de proba din cele unsprezece speciale desfasurate la Bacau.

 Alex Mirea@Raliul Moldovei Cotnari Bacau 2013

Alex MIREA si Dragos DESPINOIU au avut din nou o evolutie impecabila si s-au instalat la conducerea clasei 9 si a Cupei Suzuki inca de la finalul celei de-a doua probe speciale. Cei doi buni prieteni au evoluat intr-un mod inteligent si s-au mentinut pe aceasta pozitie pana la sfarsitul raliului, reusind sa castige pentru a treia oara consecutiv Cupa Suzuki.

 

Suntem foarte multumiti de acest rezultat! Ne-am atins toate obiectivele la Raliul Moldovei Cotnari Bacau si ma bucur ca nu am fost nevoiti sa fortam pentru ca ploaia cazuta vineri noapte si sambata la jumatatea zilei a facut ca probele speciale sa devina foarte alunecoase. Cu aceasta victorie ne-am consolidat pozitia de lideri ai Cupei Suzuki si am reusit sa urcam pe podiumul general al clasei 9. Sper sa avem acelasi ritm si la urmatoarele etape si sa fim feriti de probleme!a declarat Alex MIREA la finalul Raliului Moldovei Cotnari Bacau, desfasurat in perioada 12-14 septembrie.

 

Madalin RADU ARHIRE si Radu DUMITRIU au avut parte de un inceput excelent de raliu, reusind sa se impuna la prima parcurgere a specialei regina de la Raliul Moldovei Cotnari Bacau, in lungime de 26,2 kilometri. Cei doi au cedat sefia cupei si a clasei 9 pe urmatoarea speciala si au reusit sa se mentina pe locul secund pana la finalul penultimei probe speciale.

 Madalin Arhire@Raliul Moldovei Cotnari Bacau 2013

 La Bacau am gasit un raliu foarte frumos si interesant, cu o organizare foarte buna. A doua zi ne-a chinuit ploaia si noroiul de pe probe. A fost dificil de pilotat in acele conditii, mai ales ca drumurile erau relativ inguste si orice greseala putea duce la abandon.a spus Madalin RADU ARHIRE la sfarsitul etapei a saptea din Campionatul National de Raliuri.

 

Din pacate, dupa parcurgerea ultimei probe a intrecerii, echipajul ARHIRE – DUMITRIU a fost nevoit sa se multumeasca cu locul al treilea la clasa 9, cei doi fiind mai lenti cu doar 2,8 secunde decat ocupantii locului secund. „Am ramas cu satisfactia timpului realizat pe speciala cu nr.9, cand am obținut locul 7 in clasamentul general al probei. Dupa acest raliu am urcat in clasamentul Cupei Suzuki pe locul 3 si am intrat in primii 10 ai clasamentului de la 2 Roti Motrice. Acum ne gandim la Raliul Iasului si incercam sa obtinem cat mai multe puncte. a mai spus Madalin RADU ARHIRE.

 

Chiar daca a refacut echipajul alaturi de copilotul Alex ARDELEAN, Calin BUCUR a avut o evolutie ezitanta pe specialele alunecoase de macadam de la Raliul Moldovei Cotnari Bacau, cei doi reusind sa se claseze pe locul al unsprezecelea la clasa 9 si pe ultima pozitie a podiumului la Cupa Suzuki.

 Calin Bucur@Raliul Moldovei Cotnari Bacau 2013

Am plecat spre Bacau cu speranta de a face un rezultat bun, lucru care nu s-a intamplat. Am mers prea prudent iar a doua zi am avut parte si de o iesire in decor pe coborarea probei speciale Trebes. Este al patrulea raliu la care particip cu aceasta masina si din pacate nu reusesc sa am un ritm bun. Acest lucru m-a determinat sa ma retrag momentan din Campionatul National de Raliuri. Cel mai probabil, incepand cu urmatoarea etapa de la Iasi, copilotul meu Alex o sa evolueze ca pilot pe aceasta masina. Urez bafta in continuare tuturor colegilor din cadrul Cupei Suzuki!a spus Calin BUCUR la finalul raliului din Moldova.

 

Urmatoarea intalnire cu echipajele din cadrul Cupei Suzuki va avea loc in perioada 04-05 octombrie, atunci cand este programata urmatoarea etapa din cadrul Campionatului National de Raliuri, Raliul Iasului. Mai multe informatii despre evolutia echipajelor care concureaza in Cupa Suzuki 2013 pot fi gasite pe siteul oficial al competitiei www.cupasuzuki.ro .