Raliul Moldovei Cotnari Bacau isi asteapta concurentii cu probe speciale reabilitate

Cea de-a saptea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013 va avea loc in perioada 13-14 septembrie in centrul Moldovei, in judetul Bacau. Cu sprijinul neconditionat al Consiliului Judetean Bacau si impreuna cu Primariile oraselor Bacau si Moinesti, cele 11 probele speciale care alcatuiesc Raliul Moldovei Cotnari Bacau in acest an au fost reabilitate complet.

_DSC8970_TIFF

 

La fel ca la editia de anul trecut, compania Petrom, un partener important al raliului, s-a alaturat autoritatilor locale pentru pregatirea in cele mai bune conditii a probelor speciale. Astfel, proba regina a raliului “PAMBAC” in lungime de 26.22km, care va fi parcursa de doua ori in prima zi, a fost pregatita cu sprijinul companiei Petrom.  

 

Probele speciale “POPASUL TREBES” si “COMFERT”, care vor fi parcurse de cate trei ori, s-au mentinut in conditii foarte bune de la editia precedenta, aici fiind necesare foarte putine lucrari. Speciala “SIMBA”, cea mai scurta proba a raliului, exceptand superspeciala, si care a fost introdusa in program in acest an, va fi parcursa de doua ori. Pe aceasta proba se lucreaza in mod intens zilele acestea la fel ca pe proba regina de la Moinesti. Pe cele doua probe se executa lucrari de frezare a materialului existent, reprofilare si adaugare de material nou constand in balast si piatra sparta care in final se compacteaza.

_DSC8932_TIFF

Superspeciala raliului “SPEEDPARK” se va desfasura pe circuitul de karting cu acelasi nume si va constitui o premiera pentru etapele de raliu din Romania, urmand sa fie transmisa in direct pe doua posturi de televiziune, TVR3 si TVR Iasi si retransmisa pe postul GSP TV, in cursul aceleiasi zile. 

 

Autoritatile locale impreuna cu compania Petrom ne-au ajutat extraordinar de mult in pregatirea exemplara a suprafetei de concurs. Vrem sa oferim participantilor si celor care iubesc acest sport un traseu spectaculos si speram ca de la an la an sa crestem etapa ca si importanta si coefient in campionat.declara Adrian Raspopa in calitate de organizator al Raliului Moldovei Cotnari Bacau. 

_DSC8976_TIFF

 

Cei 127.48km de speciale impartiti in 11 probe isi asteapta echipajele care vor avea de parcurs la aceasta editie a raliului o distanta totala de 388.68km. Concurentii care nu s-au inscris o mai pot face pana vineri 30 august 2013, orele 20.00, urmand ca lista participantilor sa fie publicata luni 2 septembrie, orele 20.00.   

 

Raliul Moldovei Cotnari Bacau 2013 este o competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv cu sprijinul Cotnari, Comfert, Popasul Trebes, Consiliul Judetean Bacau si Primaria Bacau.

 

Credit Foto: Bogdan Tintaru